
Chorizo, ovnsbakt butternut- og squashgryte med chili
oppskrift på en smakfull chorizo, butternut squash og zucchini chili gryte, perfekt for en varmende middag med mye smak
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 1 stor rød paprika
- 1 smørnut squash, skrelt, frøet og hakket
- 1 spiseskje extra virgin olivenolje (EVOO), pluss mer til å dryppe over
- 1/2 teskje nyrevet muskatnøtt
- 1/4 teskje malt kanel
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 2 kopper kyllingkraft
- 3/4 kopp løst pakket soltørkede tomater (ikke i olje)
- 340 gram chorizo, skåret i bitestore biter
- 2 små eller 1 middels zucchini, delt på langs, frøet og hakket
- 1 løk, hakket
- 1/3 oppskrift av ovnsbakt hvitløkspasta, oppskrift følger (eller 2 hoder ovnsbakt hvitløk)
- 1/4 kopp hakket frisk koriander, pluss mer til servering
- 1 teskje tørket meksikansk oregano
- 2 til 3 spiseskjeer med frøede, pureerte chipotler i adobosaus
- Én 400 grams boks svarte bønner, skylt og drenert
- Én 400 grams boks røde kidneybønner, skylt og drenert
- Én 400 grams boks knuste eller hakkede ildrøkte tomater eller hakkede tomater med grønne chili
- 4 spiseskjeer smør
- 2 store maismuffins
- Sjømatkrydder, som Old Bay
- Skivet Manchego-ost, til servering
- 6 hvitløkhoder, toppene trimmet for å eksponere alle fedd
- 1 kopp EVOO
- 3 spiseskjeer honning
- Kosher-salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Grill paprikaen over en gassflamme, vend med tang, eller grill til skinnet er svart. Overfør til en bolle, dekk til og la avkjøle. Skrell, fjern frøene og hakk paprikaen.
- 2Forvarm ovnen til 200°C (400°F).
- 3Fordel smørnut squash på et stekebrett med kant, drypp lett med extra virgin olivenolje (EVOO), strø over muskatnøtt og kanel, og krydre med salt og pepper. Stek til den er mør og har brune kanter, ca. 20–25 minutter. La ovnen stå på.
- 4I mellomtiden, kombiner kraften og soltørkede tomater i en liten kjele. La det småkoke på middels varme, og kok til tomatene er veldig møre.
- 5Varm 1 ss EVOO i en suppetopp på middels høy varme. Tilsett chorizo og stek til den er brunet. Ta opp med en hullsleiv og legg på en tallerken. Tilsett squashen i kjelen og stek til den er lett brunet, 6–8 minutter. Tilsett løk og stek til den er myk, 2–3 minutter, deretter tilsetter du de grillede paprikaene.
- 6Hell soltørkede tomater og kokevæsken i en food processor, og tilsett den grillede hvitløkspasten, koriander, oregano og chipotle-puré. Kjør til glatt puré, og bland deretter inn i chilien. Rør inn bønner, hermetiske tomater, chorizo og grillede squash. Tilsett nok vann for å tynne ut chilien til ønsket konsistens.
- 7Smelt smøret i en liten panne. Smuldre muffinsene grovt på et stekebrett, og drypp over det smeltede smøret og strø over sjømatkrydder. Stek til de er brune.
- 8Server chilien i grunne boller, og topp med Manchego-ost og smuldrede muffins.
- 9Chilien kan dekkes til og oppbevares i kjøleskapet for en forberedt