
Krydret lammeburger
Lær hvordan du lager en saftig og krydret lammeburger. Perfekt for en smakfull middag eller helgekos. Enkel oppskrift med gode tips!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1,13 kg malt lam, helst av skulder
- 1 middels stor løk, finhakket
- 3/4 kopp hakket fersk flatbladpersille
- 1 spiseskje malt koriander
- 3/4 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje malt kanel
- 2 teskjeer kosher-salt
- 1 1/2 teskjeer nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp olivenolje, pluss litt ekstra til grilling
- 8 tykke, mellomstore pitabrød med lommer
Fremgangsmåte
- 1Bruk en gaffel til å blande lam, løk, persille, koriander, spisskummen, kanel, salt, pepper og 1/4 kopp olje i en stor bolle. Dekk til og la det stå i kjøleskapet i minst 1 time. Forbered grillen på middels varme og pensle risten med olje. Arbeid med én pita om gangen, og åpne hver pita ved å kutte langs sømmen, omtrent halvveis rundt omkretsen. Fyll piten med blandingen, og fordel den ut mot kantene. Lukk piten, og trykk på fyllet for å forsegle. Grill piten til fyllet er gjennomstekt og brødet er sprøtt, ca. 5 minutter på hver side. Forberedelse i forkant: Fyllet kan lages 8 timer i forveien. Oppbevar det kjølig. Pitaene kan fylles opp til 1 time før servering; de dekkes til og oppbevares i kjøleskapet.