
Caponata med fennikel, oliven og rosiner
Oppdag hvordan du lager en deilig caponata med fennikel, oliven og rosiner. Perfekt som forrett eller siderett for en smakfull måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 6 ss olivenolje
- 2. 680 g uskrelte auberginer, skåret i 2 cm terninger
- 3. 3 kopper grovhakket rød paprika
- 4. 2 kopper grovhakket frisk fennikelfrø (omtrent 1 middels stor)
- 5. 6 store hvitløksfedd, hakket
- 6. 1/2 kopp utsteinede Kalamata-oliven, grovhakket
- 7. 1/2 kopp gylne rosiner
- 8. 1 1/4 kopper tomatsaus
- 9. 6 ss rødvinseddik
- 10. 3/4 kopp hakket frisk basilikum
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme. Tilsett aubergine, paprika, fennikel og hvitløk; sautér til auberginen er myk, ca. 10 minutter. Tilsett oliven og rosiner, og bland deretter inn tomatsaus og eddik. Dekk til, reduser varmen til middels lav, og la det småkoke i 15 minutter, rør av og til. Fjern lokket og la det småkoke til caponataen er tykk og grønnsakene er møre, rør av og til, i ca. 15 minutter til. Bland inn basilikum. Smak til caponataen med salt og pepper. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Server ved romtemperatur.
- 22. Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme. Tilsett aubergine, paprika, fennikel og hvitløk; sautér til auberginen er myk, ca. 10 minutter. Tilsett oliven og rosiner, og bland deretter inn tomatsaus og eddik. Dekk til, reduser varmen til middels lav, og la det småkoke i 15 minutter, rør av og til. Fjern lokket og la det småkoke til caponataen er tykk og grønnsakene er møre, rør av og til, i ca. 15 minutter til. Bland inn basilikum. Smak til caponataen med salt og pepper. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Server ved romtemperatur.