Mørk fruktkake

Mørk fruktkake

Lær hvordan du lager en deilig dark fruit cake med rike smaker av tørket frukt og krydder. Perfekt til jul, høst eller som dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1/4 pund smør, eller 1/2 kopp fettstoff
  • 1 kopp mørkebrunt sukker, godt pakket
  • 1 teskje sitronekstrakt
  • 2 egg
  • 1/2 kopp sirup (melasse)
  • 2 kopper mel
  • 1/2 teskje natron
  • 1 teskje kanel
  • 1/2 teskje allehånde
  • 1/2 teskje muskatnøtt
  • 1/4 teskje nellik
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 kopp melk
  • 2 kopper små biter av kandisert frukt
  • 1/2 kopp små biter av kandisert sitron
  • 1 kopp rosiner
  • 1 kopp hakkede pekannøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 160°C. Smør to 23x13 cm brødformer, kle dem med aluminiumsfolie, og smør deretter folien. Rør ut smør eller margarin, tilsett brunt sukker, og pisk til det er lyst og luftig. Tilsett sitronekstrakt og egg, og pisk godt. Rør inn mel og sirup, og bland godt. Bland sammen mel, natron, kanel, allehånde, muskat, nellik og salt; pisk inn i den første blandingen. Tilsett melk og pisk til jevn røre. Rør inn kandisert frukt, sitron, rosiner og pekannøtter, og bland godt. Fordel røren i formene og stek i 1 til 1 ¼ time, eller til en kakepinne kommer ut ren. Vend ut på rist for avkjøling. Når kaken er helt avkjølt, pakk den godt inn og oppbevar i en lufttett beholder.
  2. 2Forvarm ovnen til 160°C. Smør to 23x13 cm brødformer, kle dem med aluminiumsfolie, og smør deretter folien. Rør ut smør eller margarin, tilsett brunt sukker, og pisk til det er lyst og luftig. Tilsett sitronekstrakt og egg, og pisk godt. Rør inn mel og sirup, og bland godt. Bland sammen mel, natron, kanel, allehånde, muskat, nellik og salt; pisk inn i den første blandingen. Tilsett melk og pisk til jevn røre. Rør inn kandisert frukt, sitron, rosiner og pekannøtter, og bland godt. Fordel røren i formene og stek i 1 til 1 ¼ time, eller til en kakepinne kommer ut ren. Vend ut på rist for avkjøling. Når kaken er helt avkjølt, pakk den godt inn og oppbevar i en lufttett beholder.
  3. 3Brandy-infusert fruktkake. Dypp to store stykker osteklede i brandy. Pakk hver fruktkake inn i ostekledet, og sørg for at alle sider er dekket, deretter pakk godt inn i aluminiumsfolie. Fukt ostekledet med ekstra brandy hver tredje dag i omtrent en uke. Brandyen vil gi kaken smak og bidra til å bevare den.
  4. 4Dypp to store stykker osteklede i brandy. Pakk hver fruktkake inn i ostekledet, og sørg for at alle sider er dekket, deretter pakk godt inn i aluminiumsfolie. Fukt ostekledet med ekstra brandy hver tredje dag i omtrent en uke. Brandyen vil gi kaken smak og bidra til å bevare den.