Mangosorbet

Mangosorbet

Lær hvordan du lager enkel og deilig mango sorbet hjemme. Perfekt som en sommerdessert eller avkjølende godbit. Enkel oppskrift og tips!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 4 modne mangoer med riper (ca. 1,5 kg totalt)
  • 1 kopp enkel sirup
  • 3 spiseskjeer fersk limejuice, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Belegg en bakeplate med plastfolie. Vask og tørk mangoene. Bruk en skarp kniv til å fjerne de to flate sidene av hver mango, og kutt langsomt langs kjernen, så nær kjernen som mulig, slik at mangoen deles i to store stykker. Med en skje forsiktig skraper du ut kjøttet fra mangoens sider og legger det i en blender, mens skallet forblir intakt. Kutt det gjenværende kjøttet fra kjernen med en kniv og tilsett det i blenderen. Tilsett sirup og limesaft, og kjør til en jevn puré. Legg mangoeskene på en bakeplate og sett dem i fryseren mens du lager sorbet.
  2. 2Frys mango-puréen i en iskremmaskin. Når sorbeten er ferdig, skje den opp i de frosne skallet, og form den litt oppover for å lage en liten topp, og jevn ut overflaten. Sett de fylte mangoeskene i fryseren i minst 6 timer, eller til de er helt frosne. Frosne sorbeter i skallet kan pakkes individuelt inn i plastfolie og oppbevares i fryseren i opptil én uke.