Dampede blåskjell i hvitvin

Dampede blåskjell i hvitvin

oppskrift på dampede blåskjell i hvitvin, perfekt som forrett eller lett kveldsmat. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 stor sjalottløk, finhakket
  • 1/4 løk, finhakket (ca. 1/3 kopp)
  • 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 3 1/2 spiseskjeer usaltet smør, kuttet i 1/2" terninger
  • 1 spiseskje hvitvinseddik
  • 4 1/2 pund blåskjell, vasket og renset for skjegg
  • Nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer hakket flatbladpersille
  • Spesialutstyr: Osteklede

Fremgangsmåte

  1. 1Legg sjalottløk, løk, vin, smør og eddik i en stor, tykk gryte. Tilsett blåskjell, dekk til, og kok opp. Kok, mens du forsiktig rister i gryten én eller to ganger, til blåskjellene åpner seg, 3–5 minutter (kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg). Sett en sil med dobbel lag osteklede over en bolle; sett til side. Bruk en hullsleiv til å overføre blåskjellene til en stor bolle. Sil kraften gjennom den forberedte silen over en annen bolle. Krydre kraften med pepper og hell den over blåskjellene. Strø over hakket persille.