Brandad de Morue

Brandad de Morue

Lær hvordan du lager den tradisjonelle brandad de morue, en deilig rett med salt torsk. Perfekt for en smakfull middag eller forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund tørket salt torsk, kuttet i store biter
  • 4 tørkede laurbærblader
  • 2 kvister fersk rosmarin
  • 12 kvister fersk timian
  • 2 hvitløksfedd, delt på tvers, ytterpapiret fjernet
  • 2 kopper melk
  • 1 pund Yukon Gold-poteter, skrellet og delt i kvarter
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer kremfløte, varmet
  • Hvitløk Confit, til garnityr, oppskrift følger
  • Ristede croutoner eller brød
  • 1 hvitløkshode, fedd adskilt og skrelt
  • 1/2 kopp olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, dekk torsk helt med vann, og la den ligge i minst 24 timer i kjøleskapet, med vannbytte hver 2. til 3. time.
  2. 2Lag 2 bouquet garni: For hver, bind sammen 2 laurbærblader, 1 kvist rosmarin og 6 kvister timian med kjøkkenhyssing. I en middels stor kjele, legg torsk sammen med 1 hel hvitløk, 1 bouquet garni, melken og 1 kopp vann. Varm opp på lav varme til det begynner å småkoke. Kok til fisken er lett å flake opp, ca. 10 minutter. Sil av væsken, og kast hvitløken og bouquet garni. Når fisken er avkjølt nok til å håndtere, flak den opp og sett til side.
  3. 3Ha potetene i en middels stor kjele, og dekk med saltet vann. Kok potetene på svak varme til de er møre, ca. 15–20 minutter, og sil av vannet.
  4. 4I en liten kjele, tilsett olje, resten av hvitløken og den resterende bouquet garni. Varm opp på lav varme i ca. 10 minutter. Kast hvitløken og bouquet garni etterpå.
  5. 5Kjør potetene gjennom en food mill mens de fortsatt er varme. I en bolle til en elektrisk mikser med flatpaddle, bland potetene og torsk på lav hastighet til det er godt blandet. Tilsett langsomt den infuserte oljen, og deretter ½ kopp krem. Ikke overbland, ellers blir potetmosen for pastøs.
  6. 6Pynt brandaden med de resterende 2 spiseskjeene varm krem og hvitløksconfit. Server med ristet brød eller croutoner.
  7. 7Ha ingrediensene i en liten kjele, og kok forsiktig på lav varme til de er myke og gyldne, ca. 45–50 minutter. Server varm.