
Brandad de Morue
Lær hvordan du lager den tradisjonelle brandad de morue, en deilig rett med salt torsk. Perfekt for en smakfull middag eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund tørket salt torsk, kuttet i store biter
- 4 tørkede laurbærblader
- 2 kvister fersk rosmarin
- 12 kvister fersk timian
- 2 hvitløksfedd, delt på tvers, ytterpapiret fjernet
- 2 kopper melk
- 1 pund Yukon Gold-poteter, skrellet og delt i kvarter
- 1/2 kopp olivenolje
- 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer kremfløte, varmet
- Hvitløk Confit, til garnityr, oppskrift følger
- Ristede croutoner eller brød
- 1 hvitløkshode, fedd adskilt og skrelt
- 1/2 kopp olivenolje
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, dekk torsk helt med vann, og la den ligge i minst 24 timer i kjøleskapet, med vannbytte hver 2. til 3. time.
- 2Lag 2 bouquet garni: For hver, bind sammen 2 laurbærblader, 1 kvist rosmarin og 6 kvister timian med kjøkkenhyssing. I en middels stor kjele, legg torsk sammen med 1 hel hvitløk, 1 bouquet garni, melken og 1 kopp vann. Varm opp på lav varme til det begynner å småkoke. Kok til fisken er lett å flake opp, ca. 10 minutter. Sil av væsken, og kast hvitløken og bouquet garni. Når fisken er avkjølt nok til å håndtere, flak den opp og sett til side.
- 3Ha potetene i en middels stor kjele, og dekk med saltet vann. Kok potetene på svak varme til de er møre, ca. 15–20 minutter, og sil av vannet.
- 4I en liten kjele, tilsett olje, resten av hvitløken og den resterende bouquet garni. Varm opp på lav varme i ca. 10 minutter. Kast hvitløken og bouquet garni etterpå.
- 5Kjør potetene gjennom en food mill mens de fortsatt er varme. I en bolle til en elektrisk mikser med flatpaddle, bland potetene og torsk på lav hastighet til det er godt blandet. Tilsett langsomt den infuserte oljen, og deretter ½ kopp krem. Ikke overbland, ellers blir potetmosen for pastøs.
- 6Pynt brandaden med de resterende 2 spiseskjeene varm krem og hvitløksconfit. Server med ristet brød eller croutoner.
- 7Ha ingrediensene i en liten kjele, og kok forsiktig på lav varme til de er myke og gyldne, ca. 45–50 minutter. Server varm.