Sitronpanna cotta med bjørnebærsirup

Sitronpanna cotta med bjørnebærsirup

Oppdag hvordan du lager en kremet lemon panna cotta servert med søt bjørnebærsaus. Perfekt for sommerens desserter eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • Vegetabilsk olje
  • 1 kopp helmelk
  • 1 kopp piskefløte
  • 1/2 vaniljestang
  • 5 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 2 teskjeer uparfymert gelatin
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 kopp crème fraîche*
  • 2 spiseskjeer revet sitrusskall
  • 3 kopper frosne bjørnebær (ca. 340 gram), tint, avrent, saften reservert
  • 3 spiseskjeer (pakket) gyllenbrunt sukker
  • 3 spiseskjeer crème de cassis (solbærlikør; valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1For panna cotta: Smør lett inn seks ramekiner eller vaniljekremkopper på 3/4 kopp. Bland melk og fløte i en tykk, middels stor kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestangen; legg stangen i kjelen. Kok opp. Ta av varmen. Dekk til og la trekke i 30 minutter. Fjern vaniljestangen. Hell sitronsaft i en liten bolle; dryss gelatin over. La stå til gelatinet mykner, ca. 10 minutter. Rør sukker og gelatin blandingen inn i melken. Rør over svak varme til sukker og gelatin er oppløst, ca. 2 minutter. Ta av varmen. Visp inn crème fraîche og sitrusskall. Fordel blandingen i ramekiner. Dekk til og sett i kjøleskapet til de har stivnet, minst 6 timer eller over natten.
  2. 2Smør lett inn seks ramekiner eller vaniljekremkopper på 3/4 kopp. Bland melk og fløte i en tykk, middels stor kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestangen; legg stangen i kjelen. Kok opp. Ta av varmen. Dekk til og la trekke i 30 minutter. Fjern vaniljestangen.
  3. 3Hell sitronsaft i en liten bolle; dryss gelatin over. La stå til gelatinet mykner, ca. 10 minutter. Rør sukker og gelatin inn i melken. Rør over svak varme til sukker og gelatin er oppløst, ca. 2 minutter. Ta av varmen. Visp inn crème fraîche og sitrusskall. Fordel blandingen i ramekiner. Dekk til og sett i kjøleskapet til de har stivnet, minst 6 timer eller over natten.
  4. 4Til saus: Kjør 2/3 av bjørnebærene og all den reserverte saften, brunt sukker og crème de cassis (hvis ønskelig) i en blender til en glatt puré. Sil blandingen over i en middels bolle, og press på bærene for å få ut mest mulig væske. Kast bærene i silen. Rør inn resten av bjørnebærene i sausen. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Bruk en liten kniv til å forsiktig løsne panna cottaen rundt kantene. Plasser bunnen av ramekinen i en bolle med varmt vann i 45 sekunder. Legg en tallerken oppå ramekinen. Hold tallerkenen og ramekinen sammen, og snu forsiktig opp ned for å få panna cottaen ut. Server med sausen. *Finnes på noen supermarkeder. Hvis ikke tilgjengelig, varm opp 1 kopp pisket krem til lunkent (85°F). Ta av varmen og rør inn 2 ss smørmelk. Dekk til og la stå i et varmt, trekkfritt område til den er litt tykkere, 24–48 timer, avhengig av romtemperaturen. Sett i kjøleskapet til den er klar til bruk.
  5. 5(Samme som punkt 3) Hell sitronsaft i en liten bolle; dryss gelatin over. La stå til gelatinet mykner, ca. 10 minutter. Rør sukker og gelatin inn i melken. Rør over svak varme til sukker og gelatin er oppløst, ca. 2 minutter. Ta av varmen. Visp inn crème fraîche og sitrusskall. Fordel blandingen i ramekiner. Dekk til og sett i kjøleskapet til de har stivnet, minst 6 timer eller over natten.
  6. 6(Samme som punkt 4) Bruk en liten kniv til å forsiktig løsne panna cottaen rundt kantene. Plasser bunnen av ramekinen i en bolle med varmt vann i 45 sekunder. Legg en tallerken oppå ramekinen. Hold tallerkenen og ramekinen sammen, og snu forsiktig opp ned for å få panna cottaen ut. Server med sausen.
  7. 7*Finnes på noen supermarkeder. Hvis ikke tilgjengelig, varm opp 1 kopp pisket krem til lunkent (85°F). Ta av varmen og rør inn 2 ss smørmelk. Dekk til og la stå i et varmt, trekkfritt område til den er litt tykkere, 24–48 timer, avhengig av romtemperaturen.*