
Rekesalat med agurk og mango
oppskrift på en frisk og smakfull salat med reker, agurk og mango, perfekt for varme sommerdager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer destillert hvit eddik
- 2. 3 spiseskjeer sukker
- 3. 6 spiseskjeer Dijon-sennep
- 4. 6 spiseskjeer majones
- 5. 4 store sylteagurker, skrelt og skåret i 1/2-tommers terninger (ca. 2 kopper)
- 6. 1 stor mango, skrelt, kjernet og skåret i 1/2-tommers terninger (ca. 1 1/2 kopper)
- 7. 450 gram kokte, medium store reker
- 8. 3 spiseskjeer hakket frisk dill
- 9. Hot pepper-saus
- 10. 12 Bibb-salatblader
Fremgangsmåte
- 11. Bland eddik og sukker i en liten bolle til sukkeret er oppløst. Visp inn sennep og majones. Dekk til og sett i kjøleskapet. (Kan lages én dag i forveien. Oppbevares kjølig.) Kombiner agurk, mango, reker og dill i en stor bolle. Hell dressingen over og vend forsiktig slik at det blir jevnt fordelt. Krydre med salt og hot pepper-saus. Legg to salatblader på hver av de seks tallerkenene. Topp med rekesalaten.
- 22. Bland eddik og sukker i en liten bolle til sukkeret er oppløst. Visp inn sennep og majones. Dekk til og sett i kjøleskapet. (Kan lages én dag i forveien. Oppbevares kjølig.)
- 33. Kombiner agurk, mango, reker og dill i en stor bolle. Hell dressingen over og vend forsiktig slik at det blir jevnt fordelt. Krydre med salt og hot pepper-saus. Legg to salatblader på hver av de seks tallerkenene. Topp med rekesalaten.