Langtidsstekt svinekjøtt med svarte druer og balsamico

Langtidsstekt svinekjøtt med svarte druer og balsamico

oppskrift på langsomt stekt svin med svarte druer og balsamico, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1,25 kg benfri svinebog, Boston butt, trimmet og delt i tre like store deler
  • 2. 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, fordelt
  • 3. 8 store sjalottløk, delt i to og skåret i 0,6 cm tykke skiver (ca. 3 kopper)
  • 4. 3 kopper uten kjerner svarte druer (ca. 450 gram)
  • 5. 2 spiseskjeer sukker
  • 6. 1/2 kopp balsamicoeddik
  • 7. 2 kopper lavsalt kyllingkraft
  • 8. 2 store friske salviekvister
  • 9. 4 store friske timiankvister
  • 10. 2 store friske rosmarinkvister

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 160°C. Strø svinenakken med salt og pepper. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor, tykk ovnfast gryte over middels høy varme. Legg svinenakken i gryten og brun den på alle sider, ca. 13 minutter totalt. Overfør svinenakken til en tallerken; kast fettet i gryten. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje i samme gryte over middels varme. Tilsett sjalottløk og druer; sautér til sjalottløken er gyllen, rør av og til, ca. 3 minutter. Tilsett sukker; sautér i 30 sekunder. Tilsett eddik; kok opp blandingen og la den småkoke til den er litt redusert, ca. 3 minutter. Tilsett buljong, alle urtekvister og svinenakken med saften fra tallerkenen. Kok opp. Dekk gryten med lokk og sett den i ovnen. La svinenakken småkoke i 1 time. Bruk tenger til å snu svinenakken, og fortsett å la den småkoke til kjøttet er veldig mørt, ca. 45 minutter til. Bruk en hullsleiv til å overføre svinenakken til et serveringsfat; dekk med aluminiumsfolie. Fjern urtekvistene fra gryten og skum av fett fra overflaten av kokevæsken. Kok opp kokevæsken over høy varme til den er tykkere, ca. 7 minutter. Smak til sausen med salt og pepper. Hell sausen over svinenakken og server.
  2. 22. Forvarm ovnen til 160°C. Strø svinenakken med salt og pepper. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor, tykk ovnfast gryte over middels høy varme. Legg svinenakken i gryten og brun den på alle sider, ca. 13 minutter totalt. Overfør svinenakken til en tallerken; kast fettet i gryten.
  3. 33. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje i samme gryte over middels varme. Tilsett sjalottløk og druer; sautér til sjalottløken er gyllen, rør av og til, ca. 3 minutter. Tilsett sukker; sautér i 30 sekunder. Tilsett eddik; kok opp blandingen og la den småkoke til den er litt redusert, ca. 3 minutter. Tilsett buljong, alle urtekvister og svinenakken med saften fra tallerkenen. Kok opp. Dekk gryten med lokk og sett den i ovnen. La svinenakken småkoke i 1 time. Bruk tenger til å snu svinenakken, og fortsett å la den småkoke til kjøttet er veldig mørt, ca. 45 minutter til. Bruk en hullsleiv til å overføre svinenakken til et serveringsfat; dekk med aluminiumsfolie.
  4. 44. Fjern urtekvistene fra gryten og skum av fett fra overflaten av kokevæsken. Kok opp kokevæsken over høy varme til den er tykkere, ca. 7 minutter. Smak til sausen med salt og pepper. Hell sausen over svinenakken og server.