Persillecouscous

Persillecouscous

Lær hvordan du lager en deilig persille couscous med enkle trinn. Perfekt for en rask og smakfull hovedrett eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 kopper couscous
  • 1 teskje karri pulver
  • 1/4 kopp persillepuré, oppskrift følger
  • 2 1/4 kopper kokende vann
  • Salt og svart pepper, etter smak
  • 2 fulle kopper flate persilleblader (1 bunt)
  • 1 teskje sukker
  • Salt og hvit pepper, etter smak
  • 1 kopp rapsolje

Fremgangsmåte

  1. 1I en rustfri stålkål blandes couscous, karri, persillepuré, salt og pepper. Tilsett det kokende vannet og rør umiddelbart, deretter dekk tett med plastfilm. Sørg for at det er helt forseglet. La det stå i 30 minutter, og bruk deretter en gaffel til å løsne det lett.
  2. 2Forbered et isbad. I en kjele med saltet, kokende vann, blansjeres persillen i omtrent 2 minutter til den er myk, men fortsatt grønn. Dypp umiddelbart i isbad. Klem persillen tørr og legg den i en blender. Start blenderen og hell sakte inn oljen. Krydre og smak til. La den kjøre i 3 til 5 minutter til koppen blir litt varm.
  3. 3Anretting: Form couscousen med en o-ring eller en ramekin. Plasser hele duekyllingen oppå. Skje grønnsakene rundt fuglen og drypp litt persilleolje over.
  4. 4Vinanbefaling: Olmos Reward, Frankland Estate, Australia