Lasagne med ovnsbakt aubergine-ricottafyll
oppskrift på lasagna med smakfull ovnsbakt aubergine og ricotta, perfekt for en mettende og smakfull middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 pint cherrytomater
- 2. 2 spiseskjeer finhakket fersk timian
- 3. 1 spiseskje fersk eller 1 teskje tørket oregano eller marjann
- 4. 6 hvitløksfedd i skinn
- 5. 4 spiseskjeer extra virgin olivenolje
- 6. Salt og nykvernet svart pepper
- 7. 1/2 kopp løst pakket fersk basilikum, grovhakket
- 8. 1 stor, fast aubergine, delt i to på langs
- 9. 2 pint fersk ricottaost
- 10. 1 kopp revet Parmigiano-Reggiano
- 11. 2 eggeplommer
- 12. 1 eske lasagnenudler uten forkok, bløtlagt i lunkent vann i 5 minutter
- 13. 3 kopper revet mozzarellaost
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. Legg cherrytomater på et stort stekebrett sammen med timian, oregano og hvitløk. Drypp over 2 spiseskjeer olivenolje (EVOO), krydre med salt og pepper, og vend godt slik at alt blir dekket. Stek til tomatene sprekker, ca. 35 til 45 minutter.
- 33. Pensle auberginen med de resterende 2 spiseskjeene olivenolje og strø over salt og pepper. Legg den med skjæreflaten ned på et stekebrett, og stek sammen med tomatene til den er myk, ca. 30 til 40 minutter.
- 44. La tomatene avkjøle litt, og kjør dem deretter sammen med basilikum i en food processor til en jevn puré. Fjern skinnet fra hvitløken, og kjør også den sammen med den stekte hvitløken inn i sausen før du overfører den til en bolle.
- 55. Når auberginen har avkjølt, skrap ut kjøttet og ha det i den rensede bollen til food processoren sammen med ricotta, Parmigiano-Reggiano, eggeplommer, og litt salt og pepper. Kjør til en jevn blanding, og smak til med mer salt og pepper.
- 66. Hell en tredjedel av tomatsausen i bunnen av en 23 x 33 cm (9 x 13 tommer) ildfast form. Legg et lag med pastaplater oppå, deretter halvparten av auberginen, mer pastaplater, tomatsaus og halvparten av mozzarellaen. Gjenta med et nytt lag pastaplater, resten av auberginen, mer pastaplater og resten av tomatsausen. Topp lasagnen med resten av mozzarellaen. Stek i 1 time. La den avkjøle i 20 minutter før servering.