
Sprø italiensk kylling toppet med mozzarella
oppskrift på sprø italiensk kylling med mozzarella, perfekt som hovedrett for en smakfull middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp hvetemel til allsidig bruk
- 1 1/2 teskjeer salt
- 1 teskje malt svart pepper
- 1/2 teskje cayennepepper
- 1 egg
- 1 kopp panko brødsmuler
- 2 spiseskjeer olivenolje, eller etter behov
- 450 gram kyllingtenders
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 15 cherrytomater, delt i to
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 10 ferske basilikumblader
- 1 liten løk, hakket
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 4 skiver fersk mozzarellaost, eller etter behov – delt i to
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Visp sammen melet, 1 ½ teskje salt, 1 teskje svart pepper og cayennepepper i en bolle. I en separat flat bolle, pisk egget. Ha panko-krummene i en tredje bolle.
- 3Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stekepanne over middels varme. Dypp hver kyllingfilet i det krydrede melet, deretter i egget, og rull den i panko-krummene. Stek kyllingfiletene i pannen til de er gyldne på begge sider, ca. 4 minutter per side. Overfør kyllingbitene til et stekebrett.
- 4Varm opp ytterligere 2 spiseskjeer olivenolje i en stekepanne over middels varme, og rør inn tomater, hvitløk, basilikum, løk, og en klype salt og svart pepper. La det småkoke til tomatsausen begynner å tykne, rør ofte, ca. 10 minutter. Fordel omtrent 1 spiseskje saus over hver kyllingbit, og topp med en halv mozzarellaost.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til osten er smeltet og boblende, ca. 8–10 minutter.