Tunfisk Milanese med visnet spinat, prosciutto, sopp og pinjekjerner

Tunfisk Milanese med visnet spinat, prosciutto, sopp og pinjekjerner

Lær hvordan du lager en smakfull tuna milanese med wiltet spinat, prosciutto, sopp og pinjekjerner. Perfekt for en enkel og deilig hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 (ca. 140–170 gram) tunfiskpaillard, 1/2 tomme tykk
  • 2/3 kopp rosiner
  • 1 kopp portvin
  • 3 kopper brødsmuler
  • 1/4 kopp Parmesan, revet, pluss 1/2 kopp, strimlet
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 2 spiseskjeer hakket persille, valgfritt
  • 1/2 kopp klarnet smør
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 12 mellomstore sopp, delt i fire
  • 1 pund spinat, plukket og vasket (løst pakket)
  • 1/2 kopp pinjekjerner, ristet
  • 1/4 pund prosciutto, tynne skiver, kuttet i julienne
  • 1 1/4 kopper rødvinseddik
  • 1 unse sitronsaft
  • 1 mellomstor rød løk, julienned
  • Salt og pepper
  • 1/2 kopp kapers-persille-relish, oppskrift følger
  • 2 bunt med italiensk persille, blader plukket, grovhakket
  • 2 sitroner, skrelt og delt i båter, frøet og hakket
  • 1/4 kopp kapers
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1 spiseskje rødvinseddik
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær tynne tunfisksteiker (eller få fiskemannen til å gjøre det). Ikke kjøp tykke stykker og bank dem til en halv tomme tykkelse, som du ville gjort med kalv. Tunfisk er for delikat.
  2. 2I en kjele, pochér rosinene i portvinen til de er myke og oppblåste. Sil av og sett rosinene til side.
  3. 3Bland brødsmuler, revet Parmesan, olivenolje og, om ønskelig, litt hakket persille sammen med salt og pepper. Vend tunfiskbitene i brødsmuleblandingen.
  4. 4Bland olivenolje og smør som er klarnet. Krydre tunfiskpaillardene med salt og pepper, og vend dem i olje- og smørblandingen. Dypp dem igjen i brødsmulene, slik at begge sider blir godt dekket.
  5. 5I en sautépanne over middels til høy varme, tilsett litt olje og når det er varmt, hele smøret. Legg i de panerte paillardene og stek på den ene siden i ca. 3 minutter til de er brune og sprø. Vend og kok den andre siden til den er brun og sprø. (Pass på å ikke overfylle pannen. Du vil sannsynligvis bare kunne steke 2 paillard om gangen.) Hold dem varme.
  6. 6Når paillardene er ferdigstekte, tørk ut pannen, tilsett litt olje (eller rester av smør-olje-blandingen). Tilsett hvitløk og kok i 2 minutter. Legg i soppkvartene og stek til de er brune. Tilsett spinat, pinjekjerner og prosciutto, og la det begynne å visne. Ta av varmen.
  7. 7I en rustfri bolle, tilsett rosinene, løkene, revet Parmesan og den visne spinaten. Dress med eddik og vend forsiktig.
  8. 8På seks varme middagsfat, fordel spinatblandingen og drypp over sitronsaft. Legg en tunfiskpaillard på hver, og topp hver med Kapers-Persille-Relish. Server varm med en sitronkrone.
  9. 9Bland alt godt sammen i en stor bolle.