Svinekjøttkotelett med eple- og sellerirotsalat

Svinekjøttkotelett med eple- og sellerirotsalat

Lær hvordan du lager en smakfull svinekotelett med frisk eple og sellerirotsalat. En enkel oppskrift for en sunn og velsmakende hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 dobbeltkuttet svinekotelett (ca. 680–900 gram)
  • 1 spiseskje Diamond Crystal eller 1 ½ teskje Morton kosher salt
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • ½ teskje sukker
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 stort eggeplomme
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • ¼ kopp rødvinseddik
  • 1 spiseskje Dijon- eller horseradish-sennep
  • 1 teskje honning
  • ½ kopp olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 8 kopper revet rød salat (fra omtrent 1 hode)
  • 4 kopper revet frisée (fra omtrent 1 hode)
  • ½ lite sellerirot (sellerirot), skrelt og kuttet i matchstikker (ca. 2 kopper)
  • 1 eple, kuttet i matchstikker
  • 2 unser Pecorino, skåret i tynne skiver
  • ½ kopp hakkede røkte mandler
  • Flakete havsalt

Fremgangsmåte

  1. 1Svinekotelett: Tørk svinekotelett med papirhåndklær. Bland salt, pepper og sukker i en liten bolle; strø det over hele koteletten. Plasser koteletten på en rist som er satt inn i et stekebrett med kant, slik at den hviler på siden med beinet oppreist, og la den avkjøle, uten å dekke den til, i minst 8 timer og opptil 1 dag. La koteletten hvile i romtemperatur i minst 1 time for jevn steking. Forvarm ovnen til 150°C. Varm opp en stor stekepanne, helst av støpejern, på middels høy varme. Gni koteletten inn med olje, og legg den forsiktig i pannen; bruk risten og stekebrettet til å sette den på. Stek koteletten, og snu den omtrent hvert minutt, til den er godt brunet på begge sider, 5–8 minutter. Vend den på siden og stek kantene og fettkappen til de er brune, omtrent 3 minutter totalt. Overfør den tilbake til risten, sett den i ovnen, og stek til en steketermometer som er satt inn i midten av koteletten, ca. 2,5 cm fra beinet, viser 54°C, i 25–35 minutter (bruk et steketermometer med sonde hvis du har, eller et hurtigtermometer, og sjekk hver femte minutt etter at svinekjøttet har vært i ovnen i 20 minutter). Overfør kjøttet til et skjærebrett og la det hvile i 15–20 minutter.
  2. 2Tørk svinekotelett med papirhåndklær. Bland salt, pepper og sukker i en liten bolle; strø det over hele kjøttet. Plasser kjøttet på en rist som er satt inn i et stekebrett med kant, slik at det hviler på siden med beinet oppreist, og la det avkjøle, uten å dekke det til, i minst 8 timer og opptil 1 dag.
  3. 3La svinekoteletten hvile i romtemperatur i minst 1 time for jevn steking.
  4. 4Forvarm ovnen til