
Grønn chili- og svinekjøtposole
Lær hvordan du lager en autentisk green chile-pork pozole. En smakfull og varmende meksikansk rett perfekt for kalde dager. Enkelt å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/4 teskjeer olivenolje
- 1/2 kopp hakket løk
- 1/4 kopp hakket selleri
- 2 spiseskjeer hakket frisk koriander, delt
- 2 1/2 teskjeer hakket hvitløk
- 1/2 pund magert, benfritt svinekjøtt, i terninger
- 1/2 kopp avrent hominy (eller avrent hermetisk mais)
- 1/2 kopp hakket grønn poblano-pepper
- 3 unser hermetiske tomatillos, hakket
- 2 teskjeer spisskummenfrø
- 2 teskjeer mørk chilipulver
- 2 3/4 kopper kyllingkraft
- 1 teskje malt koriander (valgfritt)
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor panne over middels høy varme. Surr løk, selleri, 1 ss koriander og hvitløk i pannen til løken blir myk, ca. 3 minutter. Tilsett svinekjøtt; kok under omrøring til kjøttet er brunt på utsiden, ca. 10 minutter. Tilsett hominy, poblanos, tomatillos, spisskummen, chilipulver, kraft og koriander, hvis ønskelig; krydre med salt og pepper. Dekk til og la det småkoke til svinekjøttet er mørt og hvitt, ca. 45 minutter. Rør inn resten av korianderen, 1 ss, og server.
- 2Varm opp olje i en stor panne over middels høy varme. Surr løk, selleri, 1 ss koriander og hvitløk i pannen til løken blir myk, ca. 3 minutter. Tilsett svinekjøtt; kok under omrøring til kjøttet er brunt på utsiden, ca. 10 minutter. Tilsett hominy, poblanos, tomatillos, spisskummen, chilipulver, kraft og koriander, hvis ønskelig; krydre med salt og pepper. Dekk til og la det småkoke til svinekjøttet er mørt og hvitt, ca. 45 minutter. Rør inn resten av korianderen, 1 ss, og server.