Grønn chili- og svinekjøtposole

Grønn chili- og svinekjøtposole

Lær hvordan du lager en autentisk green chile-pork pozole. En smakfull og varmende meksikansk rett perfekt for kalde dager. Enkelt å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/4 teskjeer olivenolje
  • 1/2 kopp hakket løk
  • 1/4 kopp hakket selleri
  • 2 spiseskjeer hakket frisk koriander, delt
  • 2 1/2 teskjeer hakket hvitløk
  • 1/2 pund magert, benfritt svinekjøtt, i terninger
  • 1/2 kopp avrent hominy (eller avrent hermetisk mais)
  • 1/2 kopp hakket grønn poblano-pepper
  • 3 unser hermetiske tomatillos, hakket
  • 2 teskjeer spisskummenfrø
  • 2 teskjeer mørk chilipulver
  • 2 3/4 kopper kyllingkraft
  • 1 teskje malt koriander (valgfritt)
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor panne over middels høy varme. Surr løk, selleri, 1 ss koriander og hvitløk i pannen til løken blir myk, ca. 3 minutter. Tilsett svinekjøtt; kok under omrøring til kjøttet er brunt på utsiden, ca. 10 minutter. Tilsett hominy, poblanos, tomatillos, spisskummen, chilipulver, kraft og koriander, hvis ønskelig; krydre med salt og pepper. Dekk til og la det småkoke til svinekjøttet er mørt og hvitt, ca. 45 minutter. Rør inn resten av korianderen, 1 ss, og server.
  2. 2Varm opp olje i en stor panne over middels høy varme. Surr løk, selleri, 1 ss koriander og hvitløk i pannen til løken blir myk, ca. 3 minutter. Tilsett svinekjøtt; kok under omrøring til kjøttet er brunt på utsiden, ca. 10 minutter. Tilsett hominy, poblanos, tomatillos, spisskummen, chilipulver, kraft og koriander, hvis ønskelig; krydre med salt og pepper. Dekk til og la det småkoke til svinekjøttet er mørt og hvitt, ca. 45 minutter. Rør inn resten av korianderen, 1 ss, og server.