
Aprikosgalette
Lær hvordan du lager en deilig apricot galette med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for sommeren eller høsten, med sprø deig og søte aprikoser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1/4 kopp skivede mandler
- 1/4 kopp melis
- 6 ferske aprikoser (helst umodne og veldig sure)
- halve en pakke på 17 1/4 unser frossen butterdeig (1 ark)
- 1 spiseskje sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220°C. I en food processor pulsér mandler med melis til det er finhakket. Fjern stenene fra aprikosene og skjær dem i 3 mm tykke båter. På en lett melet overflate rull ut paideigen og stikk ut en runding på 23 cm i diameter. Overfør rundingen til en smurt stor, lav bakeplate og prikk deigen over hele med en gaffel. Fordel mandelblandingen jevnt over deigen, og la det være en 6 mm bred kant rundt. Dekorativt legg aprikosbåtene oppå mandelblandingen, overlappende, og strø over sukker. Stek galetten midt i ovnen til kantene er gyldne, ca. 30 minutter. Bruk en metallspade til å overføre galetten til en rist for avkjøling.
- 2Forvarm ovnen til 220°C. I en food processor pulsér mandler med melis til det er finhakket. Fjern stenene fra aprikosene og skjær dem i 3 mm tykke båter. På en lett melet overflate rull ut paideigen og stikk ut en runding på 23 cm i diameter. Overfør rundingen til en smurt stor, lav bakeplate og prikk deigen over hele med en gaffel. Fordel mandelblandingen jevnt over deigen, og la det være en 6 mm bred kant rundt. Dekorativt legg aprikosbåtene oppå mandelblandingen, overlappende, og strø over sukker.
- 3Stek galetten midt i ovnen til kantene er gyldne, ca. 30 minutter. Bruk en metallspade til å overføre galetten til en rist for avkjøling.