Hello Fresh Mobile Banner
Aprikosgalette

Aprikosgalette

Lær hvordan du lager en deilig apricot galette med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for sommeren eller høsten, med sprø deig og søte aprikoser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1/4 kopp skivede mandler
  • 1/4 kopp melis
  • 6 ferske aprikoser (helst umodne og veldig sure)
  • halve en pakke på 17 1/4 unser frossen butterdeig (1 ark)
  • 1 spiseskje sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220°C. I en food processor pulsér mandler med melis til det er finhakket. Fjern stenene fra aprikosene og skjær dem i 3 mm tykke båter. På en lett melet overflate rull ut paideigen og stikk ut en runding på 23 cm i diameter. Overfør rundingen til en smurt stor, lav bakeplate og prikk deigen over hele med en gaffel. Fordel mandelblandingen jevnt over deigen, og la det være en 6 mm bred kant rundt. Dekorativt legg aprikosbåtene oppå mandelblandingen, overlappende, og strø over sukker. Stek galetten midt i ovnen til kantene er gyldne, ca. 30 minutter. Bruk en metallspade til å overføre galetten til en rist for avkjøling.
  2. 2Forvarm ovnen til 220°C. I en food processor pulsér mandler med melis til det er finhakket. Fjern stenene fra aprikosene og skjær dem i 3 mm tykke båter. På en lett melet overflate rull ut paideigen og stikk ut en runding på 23 cm i diameter. Overfør rundingen til en smurt stor, lav bakeplate og prikk deigen over hele med en gaffel. Fordel mandelblandingen jevnt over deigen, og la det være en 6 mm bred kant rundt. Dekorativt legg aprikosbåtene oppå mandelblandingen, overlappende, og strø over sukker.
  3. 3Stek galetten midt i ovnen til kantene er gyldne, ca. 30 minutter. Bruk en metallspade til å overføre galetten til en rist for avkjøling.