
Gult ris
Lær hvordan du lager deilig gul ris med en enkel oppskrift. Perfekt som tilbehør til dine favorittretter. Enkel, rask og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 teskjeer vegetabilsk olje
- 2. 2 spiseskjeer hakket sjalottløk
- 3. 1 hvitløksfedd, hakket
- 4. 1 ½ kopper jasminris eller basmatiris, godt skyllet
- 5. 2 ¼ kopper lavsalt kyllingbuljong
- 6. 1 teskje (knapt) salt
- 7. ½ teskje (knapt) gurkemeie
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en tung, middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett sjalottløk og hvitløk; stek til de akkurat begynner å bli brune, ca. 2 minutter. Tilsett ris, buljong, salt og gurkemeie. Kok opp risen. Skru ned varmen til middels lav, dekk til, og la det småkoke til risen er mør og væsken er absorbert, ca. 18 minutter.
- 22. Varm opp olje i en tung, middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett sjalottløk og hvitløk; stek til de akkurat begynner å bli brune, ca. 2 minutter. Tilsett ris, buljong, salt og gurkemeie. Kok opp risen. Skru ned varmen til middels lav, dekk til, og la det småkoke til risen er mør og væsken er absorbert, ca. 18 minutter.