Sauterte grønne bønner
Lær hvordan du lager sauterede haricots verts på en enkel og rask måte. Perfekt som tilbehør til enhver hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. Kosher salt
- 1/2 pund haricots verts (babybønner), stilkslutt fjernet
- Extra virgin olivenolje
- 2 hvitløksfedd, knust
- En klype knuste rød pepperflak
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med godt saltet vann på høy varme. Sett en bolle med godt saltet isvann klar for å sjokkere.
- 2Tilsett bønnene i det kokende vannet og kok til de er møre, men fortsatt har litt bitt, ca. 5 til 7 minutter. Sil av vannet og overfør umiddelbart bønnene til det saltede isvannet. Når de er avkjølt, sil av vannet og sett til side til de skal brukes.
- 3Smør en stor stekepanne med olivenolje. Tilsett hvitløk og knust rød pepper, og varm opp over middels høy varme. Når hvitløken blir gyllen og svært aromatisk, fjern den og kast den. Den har oppfylt sin hvitløksdestinasjon. Tilsett bønnene i pannen og stek til de er varme og dekket av olje. Overfør bønnene til en serveringsskål, krydre med salt og server med en gang.