
Toast med tomat-smør og merian
oppskrift på sprø toast med frisk tomat-smør og aromatisk merian. perfekt for en rask frokost eller forrett med smakfull vri.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 4 mellomstore gule tomater (ca. 340 gram)
- 1 1/2 teskjeer olivenolje
- 1 middels sjalottløk, finhakket (ca. 1/4 kopp)
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
- 1 1/2 teskjeer hakket fersk marjoran
- 1/2 baguette, skåret på skrå, ristet
- Sprø havsalt
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Skjær 2 tomater i terninger (du skal ha omtrent 1 kopp). Varm opp olje i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett sjalottløk og kosher-salt, og kok under omrøring av og til til det er mykt, ca. 2 minutter. Tilsett de hakkede tomatene og kok, og rør av og til til saften frigjøres og væsken reduseres, ca. 10 minutter. La det avkjøle. Kjør smør og tomatblandingen i en blender eller food processor til det er glatt. Rør inn merian. Skjær de resterende 2 tomatene i skiver. Smør hver toast med tomat-smør, legg en tomatskive på, og krydre med havsalt og pepper.
- 2Skjær 2 tomater i terninger (du skal ha omtrent 1 kopp). Varm opp olje i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett sjalottløk og kosher-salt, og kok under omrøring av og til til det er mykt, ca. 2 minutter. Tilsett de hakkede tomatene og kok, og rør av og til til saften frigjøres og væsken reduseres, ca. 10 minutter. La det avkjøle.
- 3Kjør smør og tomatblandingen i en blender eller food processor til det er glatt. Rør inn merian.
- 4Skjær de resterende 2 tomatene i skiver. Smør hver toast med tomat-smør, legg en tomatskive på, og krydre med havsalt og pepper.
- 5Forberedelse: Tomat-smør kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskap i opptil 5 dager eller fryses i opptil 3 måneder.
- 6Tomat-smør kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskap i opptil 5 dager eller fryses i opptil 3 måneder.