Toast med tomat-smør og merian

Toast med tomat-smør og merian

oppskrift på sprø toast med frisk tomat-smør og aromatisk merian. perfekt for en rask frokost eller forrett med smakfull vri.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 4 mellomstore gule tomater (ca. 340 gram)
  • 1 1/2 teskjeer olivenolje
  • 1 middels sjalottløk, finhakket (ca. 1/4 kopp)
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 1 1/2 teskjeer hakket fersk marjoran
  • 1/2 baguette, skåret på skrå, ristet
  • Sprø havsalt
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær 2 tomater i terninger (du skal ha omtrent 1 kopp). Varm opp olje i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett sjalottløk og kosher-salt, og kok under omrøring av og til til det er mykt, ca. 2 minutter. Tilsett de hakkede tomatene og kok, og rør av og til til saften frigjøres og væsken reduseres, ca. 10 minutter. La det avkjøle. Kjør smør og tomatblandingen i en blender eller food processor til det er glatt. Rør inn merian. Skjær de resterende 2 tomatene i skiver. Smør hver toast med tomat-smør, legg en tomatskive på, og krydre med havsalt og pepper.
  2. 2Skjær 2 tomater i terninger (du skal ha omtrent 1 kopp). Varm opp olje i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett sjalottløk og kosher-salt, og kok under omrøring av og til til det er mykt, ca. 2 minutter. Tilsett de hakkede tomatene og kok, og rør av og til til saften frigjøres og væsken reduseres, ca. 10 minutter. La det avkjøle.
  3. 3Kjør smør og tomatblandingen i en blender eller food processor til det er glatt. Rør inn merian.
  4. 4Skjær de resterende 2 tomatene i skiver. Smør hver toast med tomat-smør, legg en tomatskive på, og krydre med havsalt og pepper.
  5. 5Forberedelse: Tomat-smør kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskap i opptil 5 dager eller fryses i opptil 3 måneder.
  6. 6Tomat-smør kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskap i opptil 5 dager eller fryses i opptil 3 måneder.