Kyllingfajitas med sprø kål med lime og avocado

Kyllingfajitas med sprø kål med lime og avocado

Lær hvordan du lager smakfulle kylling fajitas med sprø limekål og kremet avocado. En enkel og sunn rett perfekt for en rask middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 ss olivenolje, delt, pluss litt ekstra til stekepannen
  • 2. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 3. 1 ss chilipulver
  • 4. 900 g skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i 1,5 cm tykke skiver på tvers
  • 5. 1 stor rød paprika, skåret i 2 cm tykke strimler
  • 6. 1 stor rød løk, delt i to og skåret i lange skiver
  • 7. 3 kopper tynne skiver av rødkål
  • 8. 2 ss hakket frisk koriander
  • 9. 2 ss frisk limesaft
  • 10. 2 ts finrevet limeskall
  • 11. 6 til 8 fajitastørrelse mel tortillas
  • 12. 1 avokado, delt i to, fjernet stein, skåret i skiver

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp sammen 3 spiseskjeer olivenolje, hvitløk og chilipulver i en stor bolle. Tilsett kylling, paprika og løk. Strø over salt og pepper. Vend godt slik at det dekker. La stå i 1 time ved romtemperatur eller avkjøl i opptil 4 timer. Bland rødkål, koriander, limesaft, limeskall og 3 spiseskjeer olivenolje i en middels stor bolle. Krydre med salt og pepper etter smak. Forvarm ovnen til 175°C. Pakk tortillalefser inn i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen til de er gjennomvarme, ca. 15 minutter. I mellomtiden, plasser en stor takke over to kokeplater og varm opp til middels høy varme. Pensle takken med olivenolje. Fordel kyllingen på takken og stek til den er gjennomstekt og grønnsakene er lett brune, og snu ofte med tang, ca. 7 minutter totalt. Fordel kyllingen på varme tortillalefser; topp med kålsalat og avokadoskiver.