Tandoori-stil grillet kylling

Tandoori-stil grillet kylling

Lær hvordan du lager saftig tandoori-style grillet kylling med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommergrilling eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper naturell, helmelk yoghurt
  • 2. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 3. 2 spiseskjeer finhakket, skrelt fersk ingefær
  • 4. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. 1 teskje salt
  • 6. 1 teskje malt koriander
  • 7. 1 teskje malt gurkemeie
  • 8. 1/2 teskje safrantråder, smuldret
  • 9. 1/2 teskje malt spisskummen
  • 10. 1/2 teskje malt svart pepper
  • 11. 1/2 teskje cayennepepper
  • 12. 8 uten skinn, lår- og lårstykker av kylling
  • 13. 3 spiseskjeer smør, smeltet
  • 14. 1 liten rød løk, tynne skiver på tvers, delt i ringer
  • 15. 1/4 kopp hakket fersk koriander

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland 1 kopp yoghurt og de neste 10 ingrediensene i en foodprocessor til det er jevnt. Overfør til en stor bolle. Bland inn den resterende koppen yoghurt. Tilsett kylling og vend den i marinaden. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten. Forbered grillen (middels til høy varme). Plasser den marinaderte kyllingen på grillen. Grill kyllingen til den er akkurat gjennomstekt, og pens den av og til med smør de siste 2 minuttene, ca. 12 minutter på hver side. Overfør kyllingen til et serveringsfat. Topp med løk og koriander, og server.
  2. 22. Bland 1 kopp yoghurt og de neste 10 ingrediensene i en foodprocessor til det er jevnt. Overfør til en stor bolle. Bland inn den resterende koppen yoghurt. Tilsett kylling og vend den i marinaden. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten.
  3. 33. Forbered grillen (middels til høy varme). Plasser den marinaderte kyllingen på grillen. Grill kyllingen til den er akkurat gjennomstekt, og pens den av og til med smør de siste 2 minuttene, ca. 12 minutter på hver side. Overfør kyllingen til et serveringsfat. Topp med løk og koriander, og server.