Brasilnøtt- og bananparfait

Brasilnøtt- og bananparfait

oppskrift på brazil nut & banana parfait. en deilig og sunn dessert med banan, brasilnøtter og yoghurt, perfekt for en lett avslutning på måltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 3/4 kopp brasiliabønner, hakket
  • 2. 1/2 kopp lønnesirup
  • 3. 1/2 kopp havregryn
  • 4. 1 3/4 kopper gresk yoghurt med levende aktive kulturer
  • 5. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 6. 1 teskje malt kanel
  • 7. 2 spiseskjeer melis
  • 8. 4 modne, men faste bananer, skivet
  • 9. 2 teskjeer sitronsaft
  • 10. 2 teskjeer demerara- eller annet rått sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg valnøttene og lønnesirupen i en liten kjele på lav varme og kok til sirupen bobler. Ta kjelen av varmen og rør inn havregrynene. Overfør blandingen til et non-stick bakepapirkledd stekebrett og sett det i en forvarmet ovn, ved 160°C, i 10 minutter, eller til havregrynene er lett ristet og klissete. Bland yoghurten med vanilje, kanel og melis og sett til side. Sett til side 4 skiver banan til pynt, og legg de resterende bananene i en annen bolle sammen med sitronsaft og rå sukker, og vend forsiktig slik at de dekkes. Fordel halvparten av yoghurtblandingen i fire glass- eller sundae-krus, topp med halvparten av bananene, og deretter halvparten av nøtteblandingen. Gjenta lagene, og avslutt med nøtteblandingen. Pynt med de reserverte bananskivene og sett kaldt til servering.
  2. 22. Legg valnøttene og lønnesirupen i en liten kjele på lav varme og kok til sirupen bobler. Ta kjelen av varmen og rør inn havregrynene. Overfør blandingen til et non-stick bakepapirkledd stekebrett og sett det i en forvarmet ovn, ved 160°C, i 10 minutter, eller til havregrynene er lett ristet og klissete.
  3. 33. Bland yoghurten med vanilje, kanel og melis og sett til side. Sett til side 4 skiver banan til pynt, og legg de resterende bananene i en annen bolle sammen med sitronsaft og rå sukker, og vend forsiktig slik at de dekkes.
  4. 44. Fordel halvparten av yoghurtblandingen i fire glass- eller sundae-krus, topp med halvparten av bananene, og deretter halvparten av nøtteblandingen. Gjenta lagene, og avslutt med nøtteblandingen. Pynt med de reserverte bananskivene og sett kaldt til servering.