
Grønne bønner med hvitløk, sitron og persille
Lær hvordan du lager deilige grønne bønner med hvitløk, sitron og persille. En smakfull og sunn rett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund grønne bønner, trimmed
- 2 spiseskjeer (1/4 stykke) smør
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 1/4 kopp hakket fersk persille
- 1 spiseskje revet sitrusskall (sitron)
Fremgangsmåte
- 1Kok bønner i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er sprø-tender, ca. 4 minutter. Sil av vannet. Legg bønnene i en bolle med isvann for å avkjøle. Sil godt av. Smelt smør sammen med olje i en stor, tykk panne over middels høy varme. Tilsett hvitløk; rør i 30 sekunder. Legg i bønnene; stek under omrøring til de er gjennomvarme, ca. 5 minutter. Rør inn persille og sitronzest. Krydre med salt og pepper. Overfør til serveringsfat.
- 2Kok bønner i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er sprø-tender, ca. 4 minutter. Sil av vannet. Legg bønnene i en bolle med isvann for å avkjøle. Sil godt av.
- 3Smelt smør sammen med olje i en stor, tykk panne over middels høy varme. Tilsett hvitløk; rør i 30 sekunder. Legg i bønnene; stek under omrøring til de er gjennomvarme, ca. 5 minutter. Rør inn persille og sitronzest. Krydre med salt og pepper. Overfør til serveringsfat.