Sjokoladeganache og bringebærtærte

Sjokoladeganache og bringebærtærte

Lær hvordan du lager en deilig sjokoladekrem og bringebærtærte med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper usøtet hvetemel
  • 10 spiseskjeer (1 1/4 staver) kaldt usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers terninger
  • 3 spiseskjeer melis
  • 2 store eggeplommer
  • 1 spiseskje fersk sitronjuice
  • 1 spiseskje pluss 1 1/2 teskje vann
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 170 gram bittersøt eller halv-søt sjokolade, hakket
  • 1 1/2 teskjeer Kahlúa, annen kaffelikør eller sterk kaffe
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 4 kopper ferske bringebær (tre 6-unse beholdere)
  • 3 spiseskjeer bringebærsyltetøy uten frø

Fremgangsmåte

  1. 1Bruk av/på-brytere, bland mel, smør og sukker i en foodprocessor til det dannes grovkornet mel. Bland eggeplommer, sitronsaft og 1 spiseskje vann i en liten bolle. Tilsett i foodprocessoren; bland til det dannes fuktige klumper. Samle deigen til en ball; trykk den flatt til en skive. Pakk inn i plastfolie. Kjøl ned i 30 minutter. FORHÅNDSBESTILLING: Deigen kan lages 2 dager i forveien. Oppbevar den kjølig. Forvarm ovnen til 190°C. Smør en terteform med diameter på 23 cm med løs bunn. Kjevle ut deigen på en lett melet arbeidsflate til en 30 cm runding. Legg deigen i formen; trim overheng. Frys i 20 minutter. Stek bunnen til den er gyllen, ca. 25 minutter; avkjøl. I mellomtiden, varm opp fløten til den nesten koker i en liten kjele. Ta av varmen. Tilsett sjokolade; rør til glatt. Rør inn likør og vanilje. La ganachen avkjøle i 15 minutter. Overfør den avkjølte bunnen til et serveringsfat. Skje sjokoladeganachen over bunnen og jevn ut toppen. Pynt med bringebær oppå sjokoladen. Rør bringebærsyltetøy og 1 ½ teskje vann i en liten kjele over middels varme til det er glatt. Pensle den varme glasuren over bærene. FORHÅNDSBESTILLING: Kan lages 8 timer i forveien. Dekk til og la stå i romtemperatur.
  2. 2Bruk av/på-brytere, bland mel, smør og sukker i en foodprocessor til det dannes grovkornet mel.
  3. 3Bland eggeplommer, sitronsaft og 1 spiseskje vann i en liten bolle. Tilsett i foodprocessoren; bland til det dannes fuktige klumper. Samle deigen til en ball; trykk den flatt til en skive. Pakk inn i plastfolie. Kjøl ned i 30 minutter. FORHÅNDSBESTILLING: Deigen kan lages 2 dager i forveien. Oppbevar den kjølig.
  4. 4Forvarm ovnen til 190°C. Smør en terteform med diameter på 23 cm med løs bunn. Kjevle ut deigen på en lett melet arbeidsflate til en 30 cm runding. Legg deigen i formen; trim overheng. Frys i 20 minutter.
  5. 5Stek bunnen til den er gyllen, ca. 25 minutter; avkjøl.
  6. 6I mellomtiden, varm opp fløten til den nesten koker i en liten kjele. Ta av varmen. Tilsett sjokolade; rør til glatt. Rør inn likør og vanilje. La ganachen avkjøle i 15 minutter.
  7. 7Overfør den avkjølte bunnen til et serveringsfat. Skje sjokoladeganachen over bunnen og jevn ut toppen. Pynt med bringebær oppå sjokoladen. Rør bringebærsyltetøy og 1 ½ teskje vann i en liten kjele over middels varme til det er glatt. Pensle den varme glasuren over bærene. FORHÅNDSBESTILLING: Kan lages 8 timer i forveien. Dekk til og la stå i romtemperatur.