
Kokos- og myntesorbet
Lær hvordan du lager en deilig kokos-mynt sorbet med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert på varme sommerdager. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 3/4 kopp sukker
- 2. 2. 2 poser peppermynteurter
- 3. 3. 1 stor kokosnøtt uten sprekker som inneholder væske
- 4. 4. 2 eller 3 dråper grønt matfargestoff, hvis ønskelig
Fremgangsmåte
- 11. I en kjele koker du opp 2 kopper vann med sukkeret, og rører til sukkeret er oppløst. Tilsett teposene og la det trekke under lokk i 15 minutter. Kast teposene. Med en isøks eller en spyd, test de tre øynene på kokosnøtten for å finne det svakeste, og stikk et hull i det. Tøm ut væsken og sett den til side. Stek kokosnøtten i en forvarmet ovn på 200°C (400°F) i 15 minutter, knekk den med en hammer, og fjern kjøttet forsiktig fra skallet med spissen av en kraftig kniv. Skjær kokoskjøttet i små biter, og kjør det i en blender i små porsjoner, og overfør det til en bolle etter hvert som det males. Ha det malte kokoskjøttet tilbake i blenderen. Sil den reserverte kokosvæsken gjennom en fin sil over en stor målebøtte, og tilsett nok vann til å måle opp 2 kopper væske. I en kjele, kok opp væsken, og hell den over det malte kokoskjøttet. Kjør blandingen i blenderen i 1 minutt. La kokosblandingen avkjøle, sil den gjennom en stor sil med dobbel lag osteklede over en bolle, og press hardt på fasthetene. Klem kokoskjøttet i ostekledet for å trekke ut mest mulig melk. Rør inn teen i kokosmelken sammen med matfargen, hvis du bruker det, og sett blandingen i kjøleskapet til den er kald. Frys blandingen i en iskremmaskin i henhold til produsentens anvisninger, og oppbevar sorbeten i frysebeholdere. Sorbeten kan lages 5 dager i forveien og oppbevares frosset, dekket. La sorbeten stå i kjøleskapet i 30 minutter, eller varm den opp i mikrobølgeovnen på 30 % effekt i 1 minutt for å myke den litt før servering.
- 22. I en kjele koker du opp 2 kopper vann med sukkeret, og rører til sukkeret er oppløst. Tilsett teposene og la det trekke under lokk i 15 minutter. Kast teposene.
- 33. Med en isøks eller en spyd, test de tre øynene på kokosnøtten for å finne det svakeste, og stikk et hull i det. Tøm ut væsken og sett den til side. Stek kokosnøtten i en forvarmet ovn på 200°C (400°F) i 15 minutter, knekk den med en hammer, og fjern kjøttet forsiktig fra skallet med spissen av en kraftig kniv. Skjær kokoskjøttet i små biter, og kjør det i en blender i små porsjoner, og overfør det til en bolle etter hvert som det males. Ha det malte kokoskjøttet tilbake i blenderen.
- 44. Sil den reserverte kokosvæsken gjennom en fin sil over en stor målebøtte, og tilsett nok vann til å måle opp 2 kopper væske. I en kjele, kok opp væsken, og hell den over det malte kokoskjøttet. Kjør blandingen i blenderen i 1 minutt. La kokosblandingen avkjøle, sil den gjennom en stor sil med dobbel lag osteklede over en bolle, og press hardt på fasthetene. Klem kokoskjøttet i ostekledet for å trekke ut mest mulig melk.
- 55. Rør inn teen i kokosmelken sammen med matfargen, hvis du bruker det, og sett blandingen i kjøleskapet til den er kald. Frys blandingen i en iskremmaskin i henhold til produsentens anvisninger, og oppbevar sorbeten i frysebeholdere. Sorbeten kan lages 5 dager i forveien og oppbevares frosset, dekket. La sorbeten stå i kjøleskapet i 30 minutter, eller varm den opp i mikrobølgeovnen på 30 % effekt i 1 minutt for å myke den litt før servering.