Pasta med skinke, erte og kremsaus på 15 minutter

Pasta med skinke, erte og kremsaus på 15 minutter

en enkel oppskrift på pasta med skinke, erter og kremsaus som er klar på bare 15 minutter. perfekt for travle hverdager!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund farfalle eller annen kort pasta
  • Kosher-salt
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1 kopp tynne skiver av sjalottløk (omtrent 2 store)
  • 4 unser tyktskåret skinke (omtrent 4 skiver), skåret i tynne strimler
  • 1 kopp frosne eller ferske skrelte erter
  • 1 kopp kremfløte
  • 1 spiseskje pluss 1 1/2 teskje finrevet sitronzest (fra omtrent 1 stor sitron)
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk flatbladpersille, pluss mer til servering
  • Nykvernet svart pepper
  • Ferskrevet Parmesanost (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 1Kok farfalle i en stor kjele med kokende, saltet vann, rør av og til, til de er al dente; sil av vannet og sett til side 2 ss av kokevannet. I mellomtiden varmer du opp olje i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett sjalottløk og 1/2 ts salt; kok, rør av og til, til løken er myk, ca. 5 minutter (ikke la den bli brun). Tilsett skinke, erter og fløte. La det småkoke og kok, rør av og til, til sausen er litt tykkere, ca. 5 minutter. Ta av varmen; rør inn sitrusskall, 2 ss persille og 1/2 ts pepper. Ha pastaen tilbake i kjelen. Vend den inn i sausen og det reserverte kokevannet; smak til med salt og pepper. Fordel på tallerkener, og topp med persille og parmesan, og krydre med mer pepper.
  2. 2Kok farfalle i en stor kjele med kokende, saltet vann, rør av og til, til de er al dente; sil av vannet og sett til side 2 ss av kokevannet.
  3. 3I mellomtiden varmer du opp olje i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett sjalottløk og 1/2 ts salt; kok, rør av og til, til løken er myk, ca. 5 minutter (ikke la den bli brun). Tilsett skinke, erter og fløte. La det småkoke og kok, rør av og til, til sausen er litt tykkere, ca. 5 minutter. Ta av varmen; rør inn sitrusskall, 2 ss persille og 1/2 ts pepper.
  4. 4Ha pastaen tilbake i kjelen. Vend den inn i sausen og det reserverte kokevannet; smak til med salt og pepper. Fordel på tallerkener, og topp med persille og parmesan, og krydre med mer pepper.