Peanøttnudler med ingefærgrønnsaker og tofu

Peanøttnudler med ingefærgrønnsaker og tofu

Lær hvordan du lager deilige peanut noodles med frisk ingefærgrønnsaker og proteinrik tofu. En smakfull og enkel rett for en rask middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer peanøttolje
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk ingefær
  • 225 gram brokkoli, toppene delt i små buketter, stilkene skrelt og skåret i tynne strimler
  • 1 stor gulrot, skrelt og skåret i tynne strimler
  • 1 selleristang, tynne skiver
  • 8 grønne løk, de hvite delene skåret i tynne strimler, de grønne delene hakket
  • 1 middels stor zucchini
  • 1 middels stor gul squash med krokete form, delt i to på langs, deretter skåret i 1/3-tommers tykke skiver
  • 1 rød paprika, skåret i tynne strimler
  • 2 spiseskjeer tørr sherry
  • 280 gram ekstra-fast eller fast tofu, skåret i 1/2-tommers biter
  • 340 gram spaghetti, nylig kokt
  • Kinesisk peanøttsaus
  • 1 kopp lett saltede, ristet peanøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Varm peanøttolje i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett ingefær og rør i 30 sekunder. Tilsett brokkoli, gulrot og selleri, og sautér i 5 minutter. Tilsett de hvite delene av grønne løk, squash, gule squash, paprika og sherry, og sautér til grønnsakene er sprø-møre, ca. 3 minutter til. Tilsett tofu og rør forsiktig til det er gjennomvarmt, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. Legg spaghetti i en stor bolle. Tilsett kinesisk peanøttsaus og vend godt slik at det dekker. Overfør til serveringsfat. Topp med grønnsaksblanding. Strø over peanøtter og hakkede grønne deler av grønne løk.
  2. 2Varm peanøttolje i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett ingefær og rør i 30 sekunder. Tilsett brokkoli, gulrot og selleri, og sautér i 5 minutter. Tilsett de hvite delene av grønne løk, squash, gule squash, paprika og sherry, og sautér til grønnsakene er sprø-møre, ca. 3 minutter til. Tilsett tofu og rør forsiktig til det er gjennomvarmt, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.
  3. 3Legg spaghetti i en stor bolle. Tilsett kinesisk peanøttsaus og vend godt slik at det dekkes. Overfør til serveringsfat. Topp med grønnsaksblanding. Strø over peanøtter og hakkede grønne deler av grønne løk.