Tempurakålssalat med shiitakesopp, rosiner og mandler

Tempurakålssalat med shiitakesopp, rosiner og mandler

Oppdag en smakfull og sunn tempura kale salat med shiitake sopp, rosiner og ristede mandler. Perfekt for en lett forrett eller lunsj, med sprø tekstur og friske smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp mandler
  • 2. 7 spiseskjeer vegetabilsk olje, delt
  • 3. 4 kopper shiitakesopp (ca. 250 gram), stilket og delt i kvarter
  • 4. 1 teskje kosher-salt, delt, pluss mer
  • 5. Rapsolje (til steking; ca. 2 liter)
  • 6. 2 bunt med toskansk grønnkål (ca. 800 gram), stilker fjernet og kuttet i 2,5 cm lange stykker, bladene satt til side
  • 7. 3/4 kopp kaldt kullsyreholdig vann
  • 8. 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer risvin, delt
  • 9. 1/4 kopp riseddik
  • 10. 2 spiseskjeer honning
  • 11. 2 spiseskjeer hvit miso
  • 12. 1 spiseskje ristet sesamolje
  • 13. 1/8 teskje hvit pepper, pluss mer
  • 14. 1/2 kopp gule rosiner, delt
  • 15. Et dypfriteringstermometer

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Rist mandlene på en stekeplate med høye kanter, og rør om halvveis, til de er gylne, ca. 8–10 minutter. La dem avkjøle, og hakk dem grovt; sett til side. I mellomtiden, varm opp 1 ss vegetabilsk olje i en stor, tykk gryte på middels høy varme til oljen begynner å glinse, ca. 1 minutt. Kok soppen, og rør av og til, til den er gyllenbrun og mør, ca. 5 minutter. Krydre med 1/4 teskje salt, og overfør til en tallerken; sett til side. Tørk ut gryten, og hell i rapsolje til en dybde på ca. 5 cm; monter et steketermometer på gryten. Varm opp oljen på middels høy varme til termometeret viser 175°C (350°F). I mellomtiden, kutt 3 kopper grønnkål i 2,5 cm store biter. Tynne ut resten av bladene og sett til side separat. Bland kullsyreholdig vann, 1/2 kopp risvin, og 3/4 teskje salt med en gaffel i en middels stor bolle. Vend inn 2,5 cm store biter av grønnkål, 2 1/4 kopper grønnkålstilker, og de resterende 2 ss risvin i en annen middels stor bolle. Hell kullsyrevannet over grønnkålen, og masser inn med hendene slik at bladene blir dekket helt. Arbeid i porsjoner, og fritér den panerte grønnkålen til den er gyllen, ca. 2 minutter per batch. Overfør til tørkepapir og krydre med salt. Bland eddik, honning, miso, sesamolje, 1/8 teskje hvit pepper, 3/4 kopp grønnkålstilker, og de resterende 6 ss vegetabilsk olje i en blender til en jevn saus. Masser tre fjerdedeler av dressingen inn i de reserverte, skivede grønnkålbladene i en stor bolle. Tilsett de reserverte soppen, tre fjerdedeler av tempuragrønnkålen, og halvparten av rosinen og de reserverte mandlene; vend forsiktig sammen. Krydre med salt og hvit pepper etter smak. Overfør til et serveringsfat, og topp med resten av rosinen, mandlene og tempuragrønnkålen. Drypp over resten av dressingen.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Rist mandlene på en stekeplate med høye kanter, og rør om halvveis, til de er gylne, ca. 8–10 minutter. La dem avkjøle, og hakk dem grovt; sett til side.
  3. 33. I mellomtiden, varm opp 1 ss vegetabilsk olje i en stor, tykk gryte på middels høy varme til oljen begynner å glinse, ca. 1 minutt. Kok soppen, og rør av og til, til den er gyllenbrun og mør, ca. 5 minutter. Krydre med 1/4 teskje salt, og overfør til en tallerken; sett til side.
  4. 44. Tørk ut gryten, og hell i canola-olje til en dybde på ca. 5 cm; monter et steketermometer på gryten. Varm opp oljen på middels høy varme til termometeret viser 175°C (350°F).
  5. 55. I mellomtiden, kutt 3 kopper grønnkål i 2,5 cm store biter. Tynne ut resten av bladene og sett til side separat.
  6. 66. Bland kullsyreholdig vann, 1/2 kopp risvin, og 3/4 teskje salt med en gaffel i en middels stor bolle. Vend inn 2,5 cm store biter av grønnkål, 2 1/4 kopper grønnkålstilker, og de resterende 2 ss risvin i en annen middels stor bolle. Hell kullsyrevannet over grønnkålen, og masser inn med hendene slik at bladene blir dekket helt.
  7. 77. Arbeid i porsjoner, og fritér den panerte grønnkålen til den er gyllen, ca. 2 minutter per batch. Overfør til tørkepapir og krydre med salt.
  8. 88. Bland eddik, honning, miso, sesamolje, 1/8 teskje hvit pepper, 3/4 kopp grønnkålstilker, og de resterende 6 ss vegetabilsk olje i en blender til en jevn saus.
  9. 99. Masser tre fjerdedeler av dressingen inn i de reserverte, skivede grønnkålbladene i en stor bolle. Tilsett de reserverte soppen, tre fjerdedeler av tempuragrønnkålen, og halvparten av rosinen og de reserverte mandlene; vend forsiktig sammen. Krydre med salt og hvit pepper etter smak. Overfør til et serveringsfat, og topp med resten av rosinen, mandlene og tempuragrønnkålen. Drypp over resten av dressingen.
  10. 1010. Forberedelse i forkant: Dressingen kan lages 1 dag i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskap. Grønnkålen kan forberedes 1 dag i forveien; oppbevares i lufttette beholdere i kjøleskapet.
  11. 1111. Dressingen kan lages 1 dag i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskap. Grønnkålen kan forberedes 1 dag i forveien; oppbevares i lufttette beholdere i kjøleskapet.