
Grillet asparges og vårløk med sitronvinaigrette
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull rett med grillet asparges og vårløk, servert med sitron dressing – perfekt for vår og sommer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 teskje finrevet sitronskall
- 1 teskje finrevet Meyer-sitronzest
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 1 spiseskje fersk Meyer-sitronjuice
- 1 spiseskje fullkorns sennep
- 1/4 kopp olivenolje, pluss mer
- Kosher-salt, nykvernet pepper
- 2 store bunt med tykke asparges, trimmet
- 2 bunter vårløk, delt i to hvis store
Fremgangsmåte
- 1Forbered grillen til middels høy varme. Visp sammen sitronskall, Meyer-sitron, sitronsaft, Meyer-sitron, sennep og 1/4 kopp olje i en middels stor bolle for å blande det godt; smak til med salt og pepper (hvis du ikke har Meyer-sitroner, bruk vanlige sitroner i stedet). Legg asparges og vårløk på en bakeplate med oppkant, og drypp lett med olje. Krydre med salt og pepper; vend for å dekke. Grill, snu en gang, til de er lett forkullede og sprø-møre, ca. 4 minutter. Server med dressing over.
- 2Forbered grillen til middels høy varme. Visp sammen sitronskall, Meyer-sitron, sitronsaft, Meyer-sitron, sennep og 1/4 kopp olje i en middels stor bolle for å blande det godt; smak til med salt og pepper (hvis du ikke har Meyer-sitroner, bruk vanlige sitroner i stedet).
- 3Legg asparges og vårløk på en bakeplate med oppkant, og drypp lett med olje. Krydre med salt og pepper; vend for å dekke. Grill, snu en gang, til de er lett forkullede og sprø-møre, ca. 4 minutter. Server med dressing over.