Grillet asparges og vårløk med sitronvinaigrette

Grillet asparges og vårløk med sitronvinaigrette

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull rett med grillet asparges og vårløk, servert med sitron dressing – perfekt for vår og sommer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 teskje finrevet sitronskall
  • 1 teskje finrevet Meyer-sitronzest
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 1 spiseskje fersk Meyer-sitronjuice
  • 1 spiseskje fullkorns sennep
  • 1/4 kopp olivenolje, pluss mer
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 2 store bunt med tykke asparges, trimmet
  • 2 bunter vårløk, delt i to hvis store

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered grillen til middels høy varme. Visp sammen sitronskall, Meyer-sitron, sitronsaft, Meyer-sitron, sennep og 1/4 kopp olje i en middels stor bolle for å blande det godt; smak til med salt og pepper (hvis du ikke har Meyer-sitroner, bruk vanlige sitroner i stedet). Legg asparges og vårløk på en bakeplate med oppkant, og drypp lett med olje. Krydre med salt og pepper; vend for å dekke. Grill, snu en gang, til de er lett forkullede og sprø-møre, ca. 4 minutter. Server med dressing over.
  2. 2Forbered grillen til middels høy varme. Visp sammen sitronskall, Meyer-sitron, sitronsaft, Meyer-sitron, sennep og 1/4 kopp olje i en middels stor bolle for å blande det godt; smak til med salt og pepper (hvis du ikke har Meyer-sitroner, bruk vanlige sitroner i stedet).
  3. 3Legg asparges og vårløk på en bakeplate med oppkant, og drypp lett med olje. Krydre med salt og pepper; vend for å dekke. Grill, snu en gang, til de er lett forkullede og sprø-møre, ca. 4 minutter. Server med dressing over.