Eple- og kanelhavregrøtpannekaker

Eple- og kanelhavregrøtpannekaker

oppskrift på deilige eple og kanel havregryn pannekaker, perfekte til frokost eller brunch. en sunn og smakfull rett med naturlig sødme fra epler og krydret kanel.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1 ¼ kopper kulturmelk
  • ⅔ kopp hurtigkokte, ikke-instant havregryn
  • 1 stort egg, lett pisket
  • 2 spiseskjeer lett pakket lyst brunt sukker
  • ⅔ kopp revet, skrellet Granny Smith- eple, overflødig juice presset ut
  • 6 spiseskjeer hvetemel
  • 6 spiseskjeer sammalt hvete-mel
  • 1 teskje natron
  • ½ teskje salt
  • 1 teskje kanel
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje pluss litt ekstra til å smøre takken
  • lønnesirup som tilbehør

Fremgangsmåte

  1. 1I en bolle visp sammen 1 kopp kulturmelk og havregryn, og la blandingen stå i 15 minutter. I en stor bolle visp sammen egg, brunt sukker og eple. Rør inn melet, natron, salt, kanel, 2 spiseskjeer av oljen, havregrynsblandingen og den resterende 1/4 koppen kulturmelk, og bland røren godt. Varm en takke over middels varme til den er varm nok til at dråper av vann spruter over overflaten, pensle den med litt ekstra olje, og hell røren i 1/4-kopp målebeger, fylt til halvparten, på takken. Stek pannekakene i 1 til 2 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte. Server pannekakene med sirup.