
Maiskaker med parmesanost
Lær hvordan du lager deilige corn cakes med parmesanost. En perfekt oppskrift for en smakfull forrett eller frokost.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1/2 kopp gult maismel
- 1/2 kopp hvetemel
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 1/8 teskje malt svart pepper
- 1/4 kopp (pakket) revet Parmesanost
- 1 kopp lettmelk med 2 % fett
- 2 store egg
- 1 kopp frosne gule maiskjerner, tint og avrent
- 1/2 kopp hakket grønn løk
- Non-stick vegetabilsk oljespray
Fremgangsmåte
- 1Pisk gul maismel, mel, bakepulver, salt og svart pepper i en stor bolle for å blande det. Rør inn revet Parmesanost. Pisk kulturmelk og egg i en middels stor bolle til det er godt blandet. Rør inn tint gul mais og hakket grønn løk. Tilsett kulturmelkblandingen i maismelblandingen og pisk akkurat til det er blandet. Spray en stor non-stick stekepanne med vegetabilsk oljespray; varm opp på middels varme. Arbeid i porsjoner og fjern pannen fra varmen og spray med oljespray før hver porsjon. Hell røren i pannen med en knapp kvart kopp av gangen. Stek til maiskakene er gyldne og brune, ca. 1 1/2 minutt på hver side. Server maiskakene varme.
- 2Pisk gul maismel, mel, bakepulver, salt og svart pepper i en stor bolle for å blande det. Rør inn revet Parmesanost. Pisk kulturmelk og egg i en middels stor bolle til det er godt blandet. Rør inn tint gul mais og hakket grønn løk. Tilsett kulturmelkblandingen i maismelblandingen og pisk akkurat til det er blandet.
- 3Spray en stor non-stick stekepanne med vegetabilsk oljespray; varm opp på middels varme. Arbeid i porsjoner og fjern pannen fra varmen og spray med oljespray før hver porsjon. Hell røren i pannen med en knapp kvart kopp av gangen. Stek til maiskakene er gyldne og brune, ca. 1 1/2 minutt på hver side. Server maiskakene varme.