
Reker og brokkolinastir-fry
oppskrift på reker og broccolini stir-fry, en rask og sunn rett perfekt for en smakfull middag. enkel å lage, ferdig på under 30 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 3/4 pund store reker (15), skrelte og rensede
- 1 1/2 teskjeer revet fersk ingefær
- 1 teskje finhakket hvitløk
- 1 bunt broccolini (8 oz), skåret i diagonale skiver på 1/4 tomme
- 1/2 kopp vann
- 3 spiseskjeer hoisinsaus
- 3 spiseskjeer soyasaus
- 1/2 teskje tørkede rød pepperflak
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 spiseskje olje i en stor non-stick panne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og kok deretter reker til de er gylne og nesten gjennomkokte, ca. 1 minutt på hver side. Overfør rekene til en tallerken. Varm opp den gjenværende spiseskjeen olje i pannen over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og sautér ingefær og hvitløk under omrøring til de er gylne. Tilsett broccolini, vann, hoisinsaus, soyasaus og rød pepperflak, og kok under omrøring av og til til broccolien er akkurat mør, ca. 5 minutter. Rør inn rekene og kok til de er gjennomvarme.
- 2Varm opp 1 spiseskje olje i en stor non-stick panne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og kok deretter reker til de er gylne og nesten gjennomkokte, ca. 1 minutt på hver side. Overfør rekene til en tallerken. Varm opp den gjenværende spiseskjeen olje i pannen over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og sautér ingefær og hvitløk under omrøring til de er gylne. Tilsett broccolini, vann, hoisinsaus, soyasaus og rød pepperflak, og kok under omrøring av og til til broccolien er akkurat mør, ca. 5 minutter. Rør inn rekene og kok til de er gjennomvarme.