Bakt myntet ris med fetaost og granateplesalsa

Bakt myntet ris med fetaost og granateplesalsa

oppskrift på bakt ris med frisk mynte, fetaost og søt granateple relish. enkel og smakfull rett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp valnøtter
  • 3/4 kopp granateplefrø (fra omtrent 1/2 stort granateple)
  • 3/4 kopp Castelvetrano-oliven, uten stein, grovhakket
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1/4 kopp fersk mynte, grovhakket
  • 1/4 kopp fersk persille, grovhakket
  • 1 spiseskje granateplesirup
  • 1 hvitløksfedd, knust
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 2 kopper basmatiris
  • 4 spiseskjeer usaltet smør, i biter
  • 3/4 teskje kosher-salt
  • 10 myntestilker
  • 225 gram fetaost, skåret i skiver 1/4" tykkelse
  • Granateplesirup kan finnes i Midtøsten-markeder, noen supermarkeder og på nettet.

Fremgangsmåte

  1. 1Granateple- og myntesaus: Plasser et rist i øvre tredjedel av ovnen; forvarm til 175°C. Rist valnøtter på en bakeplate med kant, vend en gang, til de er gylne, 5–8 minutter. La avkjøle, og hakk deretter grovt. Øk ovnstemperaturen til 230°C. Vend valnøtter, granateplekjerner, oliven, olje, mynte, persille, granateplesirup og hvitløk i en middels stor bolle for å blande. Krydre med salt og pepper.
  2. 2Plasser et rist i øvre tredjedel av ovnen; forvarm til 175°C. Rist valnøtter på en bakeplate med kant, vend en gang, til de er gylne, 5–8 minutter. La avkjøle, og hakk deretter grovt. Øk ovnstemperaturen til 230°C.
  3. 3Vend valnøtter, granateplekjerner, oliven, olje, mynte, persille, granateplesirup og hvitløk i en middels stor bolle for å blande. Krydre med salt og pepper.
  4. 4Ris og montering: Bland ris, smør og salt i en ildfast form på 33x23 cm, og hell over litt under 3,5 dl vann; legg på myntestilker. Dekk tett med aluminiumsfolie og stek til risen er mør og vannet er absorbert, 30–35 minutter. Ta ut av ovnen; fjern mynten. Fluff opp risen med en gaffel. Varm opp grillen. Fordel fetaost over risen. Grill til risen rundt kantene er brunet og sprø, og fetaosten begynner å bli brunet, 8–10 minutter. Hell granateplesaus over.
  5. 5Bland ris, smør og salt i en ildfast form på 33x23 cm, og hell over litt under 3,5 dl vann; legg på myntestilker. Dekk tett med aluminiumsfolie og stek til risen er mør og vannet er absorbert, 30–35 minutter. Ta ut av ovnen; fjern mynten. Fluff opp risen med en gaffel.
  6. 6Varm opp grillen. Fordel fetaost over risen. Grill til risen rundt kantene er brunet og sprø, og fetaosten begynner å bli brunet, 8–10 minutter. Hell granateplesaus over.