Deilig kylling- og soppgryte

Deilig kylling- og soppgryte

oppskrift på en smakfull kylling- og soppsufflé, perfekt som hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 680 gram kyllingbryst uten ben, skåret i strimler
  • 225 gram cremini-sopp, skivet
  • 140 gram østerssopp, stilket og skivet
  • 115 gram shiitakesopp, stilket og skivet
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1/2 kopp hvitvin
  • 2 kopper kyllingkraft
  • 1/2 teskje tørket salvie
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1/4 kopp kremfløte
  • 1 spiseskje hakket frisk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2Varm opp olje i en veldig stor stekepanne på middels varme. Tilsett kyllingstrimler; kok og rør til de er brune, 1 til 2 minutter på hver side. Overfør til en ildfast form.
  3. 3Ha cremini-sopp, østerssopp, shiitakesopp og hvitløk i den samme pannen; kok og rør til de er møre, ca. 5 minutter. Rør inn mel til det er godt innarbeidet. Bland sakte inn hvitvin. Tilsett kyllingkraft, salvie, salt og svart pepper; la sausen småkoke til den tykner, ca. 5 minutter. Ta av varmen og rør inn fløte.
  4. 4Hell sausen over kyllingen i ildfaste formen; rør forsiktig for å blande. Dekk til med aluminiumsfolie.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til det bobler, ca. 30 minutter. Pynt med persille før servering.