Deilig kylling- og soppgryte
oppskrift på en smakfull kylling- og soppsufflé, perfekt som hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 680 gram kyllingbryst uten ben, skåret i strimler
- 225 gram cremini-sopp, skivet
- 140 gram østerssopp, stilket og skivet
- 115 gram shiitakesopp, stilket og skivet
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1/2 kopp hvitvin
- 2 kopper kyllingkraft
- 1/2 teskje tørket salvie
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1/4 kopp kremfløte
- 1 spiseskje hakket frisk persille
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Varm opp olje i en veldig stor stekepanne på middels varme. Tilsett kyllingstrimler; kok og rør til de er brune, 1 til 2 minutter på hver side. Overfør til en ildfast form.
- 3Ha cremini-sopp, østerssopp, shiitakesopp og hvitløk i den samme pannen; kok og rør til de er møre, ca. 5 minutter. Rør inn mel til det er godt innarbeidet. Bland sakte inn hvitvin. Tilsett kyllingkraft, salvie, salt og svart pepper; la sausen småkoke til den tykner, ca. 5 minutter. Ta av varmen og rør inn fløte.
- 4Hell sausen over kyllingen i ildfaste formen; rør forsiktig for å blande. Dekk til med aluminiumsfolie.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til det bobler, ca. 30 minutter. Pynt med persille før servering.


