
Hummus
Lær hvordan du lager hjemmelaget hummus med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snacks, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper godt kokte eller hermetiske kikerter, avrent, væsken er reservert
- 2. 1/2 kopp tahini (sesampasta), valgfritt, med noe av oljen
- 3. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss litt til å dryppe over
- 4. 2 hvitløksfedd, skrelte, eller etter smak
- 5. Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 6. 1 spiseskje malt spisskummen eller paprika, eller etter smak, pluss litt til pynt
- 7. Saften av 1 sitron, og mer etter behov
- 8. Hakket fersk persille til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Legg alt unntatt persillen i en foodprosessor og begynn å kjøre den. Tilsett kikertevæske eller vann etter behov for å få en jevn puré.
- 22. Smak til og juster krydderet (jeg oppdager ofte at jeg liker å tilsette mye mer sitronsaft). Server med en skvett olivenolje og dryss over litt mer spisskummen eller paprika, samt litt persille.
- 32.
- 41. Legg alt unntatt persillen i en foodprosessor og begynn å kjøre den. Tilsett kikertevæske eller vann etter behov for å oppnå en jevn puré.
- 52. Smak til og juster krydderet (jeg oppdager ofte at jeg liker å tilsette mye mer sitronsaft). Server med en skvett olivenolje og dryss over litt mer spisskummen eller paprika, samt litt persille.