Hummus

Hummus

Lær hvordan du lager hjemmelaget hummus med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller snacks, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper godt kokte eller hermetiske kikerter, avrent, væsken er reservert
  • 2. 1/2 kopp tahini (sesampasta), valgfritt, med noe av oljen
  • 3. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • 4. 2 hvitløksfedd, skrelte, eller etter smak
  • 5. Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 6. 1 spiseskje malt spisskummen eller paprika, eller etter smak, pluss litt til pynt
  • 7. Saften av 1 sitron, og mer etter behov
  • 8. Hakket fersk persille til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg alt unntatt persillen i en foodprosessor og begynn å kjøre den. Tilsett kikertevæske eller vann etter behov for å få en jevn puré.
  2. 22. Smak til og juster krydderet (jeg oppdager ofte at jeg liker å tilsette mye mer sitronsaft). Server med en skvett olivenolje og dryss over litt mer spisskummen eller paprika, samt litt persille.
  3. 32.
  4. 41. Legg alt unntatt persillen i en foodprosessor og begynn å kjøre den. Tilsett kikertevæske eller vann etter behov for å oppnå en jevn puré.
  5. 52. Smak til og juster krydderet (jeg oppdager ofte at jeg liker å tilsette mye mer sitronsaft). Server med en skvett olivenolje og dryss over litt mer spisskummen eller paprika, samt litt persille.