
Hvitbønne- og aspargessalat
en frisk og smakfull salat med hvite bønner og asparges, perfekt som forrett eller lett middag om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 lb medium asparges, trimmet
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 1/2 teskje finrevet frisk sitrusskall av sitron
- 2 spiseskjeer fersk sitronjuice
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje svart pepper
- 2 bokser (15- til 19-unse) hvite bønner, skylt og godt drenert (3 til 3 1/2 kopper)
- 4 skiver landbrød
- 1 (1/2 pund) stykke Parmigiano-Reggiano
- 1/4 kopp hakket frisk flatbladpersille
- 2 spiseskjeer usaltet smør, myknet
- 1 hvitløksfedd, delt på tvers
Fremgangsmåte
- 1Skjær aspargesen diagonalt i skiver som er ca. 3 mm tykke. Kok opp olje, sitronzest, sitronsaft, salt og pepper i en tykk kjele på 1 liter, og rør inn bønner og asparges. Ta kjelen av varmen og la den stå uten lokk i 10 minutter. Mens bønnene står, rister du brød til det blir gyllent. I mellomtiden, fjern nok ost fra en bit med en grønnsaksskreller til å måle omtrent 1/2 kopp med ostepinner. Tilsett ostepinnene i bønnene sammen med persille, og vend forsiktig. Smør det varme brødet med smør og gni den smurte siden av hver skive med et hvitløksfedd, deretter krydre med salt og del i to. Server bønnesalaten med toastene.