Safrankokte reker med skivet fennikel og sitrusvinaigrette
oppskrift på safran-tilberedt reker med shavet fennikel og frisk citrusvinaigrette, perfekt som forrett eller lett middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 pund (16/20-talls) hele reker
- 2. Is, til avkjøling av rekene
- 3. 2 klyper safran
- 4. 1 kopp hvitvin
- 5. 1 spiseskje olivenolje
- 6. 2 fennikkelefser, grovhakket
- 7. 1 spansk løk, grovhakket
- 8. 1 gulrot, skrelt og grovhakket
- 9. 1 tomat, delt i to
- 10. 8 kopper vann
- 11. 1 bunt fersk estragon
- 12. 1 bunt fersk basilikum
- 13. Kosher-salt, til smaksetting
- 14. Fennikelskjell, oppskrift følger
- 15. Fennikelfrø, til garnityr
- 16. 1 middels stor fennikkelefse, tynnsnittet
- 17. 1 moden avokado, skivet
- 18. 1 grapefrukt, delt i båter
- 19. Sitrusvinaigrette, oppskrift følger
- 20. 1 hvitløksfedd, finrevet
- 21. 1 teskje honning
- 22. 1 teskje Dijon-sennep
- 23. 1/2 kopp hvitvinseddik
- 24. 1 spiseskje sitronjuice
- 25. 1 spiseskje appelsinjuice
- 26. En klype salt
- 27. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
- 28. 1/2 kopp rapsolje
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Spesialutstyr: 15 cm bambuspinner.
- 33. Fjern hodene og skallet fra rekene, la halen være intakt, og sett til side. Rens rekene for innmat og sett dem på is.
- 44. Til poachingvæsken: Legg safran i hvitvinen og la det trekke. Varm opp olivenolje i en stor, tykkbunnet kjele på middels høy varme til oljen glir lett over bunnen. Tilsett de reserverte rekekoppene og skallet, og kok til de får en oransje-rød farge. Tilsett fennikel, løk og gulrot, og la det surre forsiktig i ca. 2 minutter. Riv tomaten forsiktig på et rivjern ned i buljongen, og kok i ytterligere 3 til 5 minutter. Tilsett hvitvin og safran, vann, hele fenikkel og hele basilikum. Kok opp og la det småkoke forsiktig i 45 minutter, og skum av jevnlig. Sil av væsken og sett til side.
- 55. Til spiddene: Tre rekene på spidd, gjennom halen og kroppen, ca. 3 per spidd. Krydre med kosher-salt.
- 66. Sett poachingvæsken tilbake på komfyren og varm opp til forsiktig småkoking. Legg rekespiddene i væsken og kok til rekene er faste og gjennomkokte, ca. 2 til 2 ½ minutter. Pass på å ikke overkoke. Server på toppen av skivet fennikel med sitrusvinaigrette, og pynt med fennikelfronds.
- 77. Anrett forsiktig fennikel, avokado og grapefrukt på en tallerken, og drypp over sitrusvinaigretten.
- 88. I en middels stor blandebolle, visp sammen hvitløk, honning, sennep, eddik, sitronsaft, appelsinjuice og salt. Hell gradvis olivenolje og rapsolje i blandingen mens du visper. Sett til side.
