Safrankokte reker med skivet fennikel og sitrusvinaigrette

Safrankokte reker med skivet fennikel og sitrusvinaigrette

oppskrift på safran-tilberedt reker med shavet fennikel og frisk citrusvinaigrette, perfekt som forrett eller lett middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund (16/20-talls) hele reker
  • 2. Is, til avkjøling av rekene
  • 3. 2 klyper safran
  • 4. 1 kopp hvitvin
  • 5. 1 spiseskje olivenolje
  • 6. 2 fennikkelefser, grovhakket
  • 7. 1 spansk løk, grovhakket
  • 8. 1 gulrot, skrelt og grovhakket
  • 9. 1 tomat, delt i to
  • 10. 8 kopper vann
  • 11. 1 bunt fersk estragon
  • 12. 1 bunt fersk basilikum
  • 13. Kosher-salt, til smaksetting
  • 14. Fennikelskjell, oppskrift følger
  • 15. Fennikelfrø, til garnityr
  • 16. 1 middels stor fennikkelefse, tynnsnittet
  • 17. 1 moden avokado, skivet
  • 18. 1 grapefrukt, delt i båter
  • 19. Sitrusvinaigrette, oppskrift følger
  • 20. 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 21. 1 teskje honning
  • 22. 1 teskje Dijon-sennep
  • 23. 1/2 kopp hvitvinseddik
  • 24. 1 spiseskje sitronjuice
  • 25. 1 spiseskje appelsinjuice
  • 26. En klype salt
  • 27. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 28. 1/2 kopp rapsolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Spesialutstyr: 15 cm bambuspinner.
  3. 33. Fjern hodene og skallet fra rekene, la halen være intakt, og sett til side. Rens rekene for innmat og sett dem på is.
  4. 44. Til poachingvæsken: Legg safran i hvitvinen og la det trekke. Varm opp olivenolje i en stor, tykkbunnet kjele på middels høy varme til oljen glir lett over bunnen. Tilsett de reserverte rekekoppene og skallet, og kok til de får en oransje-rød farge. Tilsett fennikel, løk og gulrot, og la det surre forsiktig i ca. 2 minutter. Riv tomaten forsiktig på et rivjern ned i buljongen, og kok i ytterligere 3 til 5 minutter. Tilsett hvitvin og safran, vann, hele fenikkel og hele basilikum. Kok opp og la det småkoke forsiktig i 45 minutter, og skum av jevnlig. Sil av væsken og sett til side.
  5. 55. Til spiddene: Tre rekene på spidd, gjennom halen og kroppen, ca. 3 per spidd. Krydre med kosher-salt.
  6. 66. Sett poachingvæsken tilbake på komfyren og varm opp til forsiktig småkoking. Legg rekespiddene i væsken og kok til rekene er faste og gjennomkokte, ca. 2 til 2 ½ minutter. Pass på å ikke overkoke. Server på toppen av skivet fennikel med sitrusvinaigrette, og pynt med fennikelfronds.
  7. 77. Anrett forsiktig fennikel, avokado og grapefrukt på en tallerken, og drypp over sitrusvinaigretten.
  8. 88. I en middels stor blandebolle, visp sammen hvitløk, honning, sennep, eddik, sitronsaft, appelsinjuice og salt. Hell gradvis olivenolje og rapsolje i blandingen mens du visper. Sett til side.