Havabbor i Pernod-saus med fennikel og asparges

Havabbor i Pernod-saus med fennikel og asparges

Oppdag en delikat oppskrift på halibut i pernodbulljong med fennikel og asparges. Perfekt for en elegant forrett eller lett middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss olivenolje
  • 2. 1 fennikkelefse, trimmet og tynne skiver
  • 3. 4 slanke asparges, kuttet diagonalt i 2,5 cm biter
  • 4. 6 baby gulrøtter, skrellet og kuttet diagonalt i 0,6 cm ovale skiver
  • 5. 4 sjalottløk, tynne skiver (ca. 1/2 kopp)
  • 6. 2 kopper hermetisk clam juice
  • 7. 1/4 kopp Pernod eller annen anis-aktig likør
  • 8. 4 ferske basilikumkvister
  • 9. 4 ferske dillkvister
  • 10. 4 ferske estragonkvister
  • 11. 4 halibutfileter på 140–170 gram
  • 12. 1 ss fersk sitronsaft
  • 13. 1 ss kaldt smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en stor, tykk stekepanne på middels varme. Tilsett fennikel, asparges, gulrøtter og sjalottløk; sautér til de er sprø-t tender, ca. 5 minutter. Overfør grønnsakene til en bolle. Tilsett kamskjelljuice, Pernod og urter i samme panne; kok opp. Legg i torskefiletene. Skru ned varmen til veldig lav, dekk til, og la det småkoke til fisken er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 10 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre fisken til store, flate suppeskåler. Returner grønnsakene til pannen. Tilsett sitronsaft og smør; rør til smøret smelter. Krydre med salt og pepper. Fordel de varme grønnsakene og buljongen over fisken.
  2. 22. Varm opp olje i en stor, tykk stekepanne på middels varme. Tilsett fennikel, asparges, gulrøtter og sjalottløk; sautér til de er sprø-t tender, ca. 5 minutter. Overfør grønnsakene til en bolle. Tilsett kamskjelljuice, Pernod og urter i samme panne; kok opp. Legg i torskefiletene. Skru ned varmen til veldig lav, dekk til, og la det småkoke til fisken er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 10 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre fisken til store, flate suppeskåler. Returner grønnsakene til pannen. Tilsett sitronsaft og smør; rør til smøret smelter. Krydre med salt og pepper. Fordel de varme grønnsakene og buljongen over fisken.