Grillet svinenakke og plommer med kremet geitostsaus

Grillet svinenakke og plommer med kremet geitostsaus

Lær hvordan du lager en smakfull grillrett med svinefilet, plommer og en kremet geitostsaus. Perfekt for sommerens middager!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp gresk yoghurt
  • 2. 4 unser geitost, romtemperert (omtrent 1/2 kopp)
  • 3. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 4. 1/4 kopp ferske flatbladede persilleblader, grovhakket
  • 5. 2 vårløk, tynne skiver
  • 6. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 7. En 1-punds svinefilet
  • 8. 2 store modne plommer, delt i to og uten stein (omtrent 8 unser)
  • 9. 5 unser babyruccola
  • 10. Saften av 1/2 sitron

Fremgangsmåte

  1. 11. Pisk yoghurt, geitost og 1/3 kopp vann i en blandingsbolle til det er glatt. Rør inn 3 spiseskjeer av oljen, persille og vårløk. Krydre med salt og pepper.
  2. 22. Varm opp en utendørsgrill eller en stor støpejernspanne over middels høy varme. Pensle svinefileten med én spiseskje av oljen til, og strø rikelig med salt og pepper over. Grill til den er brent på alle sider, og den indre temperaturen på et hurtigtermometer viser 135 °F (ca. 57 °C), i 12 til 16 minutter.
  3. 33. I mellomtiden, pensle den kuttede siden av plommene med én spiseskje av oljen og strø rikelig med salt og pepper. Legg plommene med den kuttede siden ned på grillen, og kok til de er brent og toppen av fruktkjøttet er akkurat myk, i 3 til 4 minutter. Overfør til en tallerken. Noe av fruktkjøttet kan feste seg til grillen, men det gjør ingenting – plommene vil fortsatt ha en fin, lett brent smak.
  4. 44. Ta svinefileten av grillen og la den hvile i 10 minutter. Skjær den i tynne skiver på tvers av fibrene. Strø lett med salt.
  5. 55. Vend ruccolaen med den resterende oljen og sitronsaften i en bolle. Krydre med salt og pepper.
  6. 66. For å anrette, fordel ruccolasalaten på 4 tallerkener, og hold salaten på én side av tallerkenen. Smør litt geitostsaus på den andre siden av tallerkenen. Legg flere skiver av svinefileten oppå sausen, og plasser en halv plomme på hver tallerken. Server eventuelt resterende geitostsaus ved siden av. Server umiddelbart.