Grønne bønner med karamelliserte løk og mandler

Grønne bønner med karamelliserte løk og mandler

Lær hvordan du lager deilige grønne bønner med karamelliserte løk og mandler. En enkel og smakfull rett perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Kosher salt
  • 2. 1,4 kg grønne bønner, trimmed for stilkenden
  • 3. 1/2 kopp skivede mandler med skallet på
  • 4. 3 ss usaltet smør
  • 5. 5 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 6. 2 store løk, skivet tynt
  • 7. 2 ss hakkede ferske timianblader
  • 8. Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Fyll en stor, høysidet stekepanne med vann, nok til å være nesten opp til kanten, ca. 1 tomme under. Sett på høy varme og kok opp; tilsett en stor klype salt og grønne bønner. Kok i omtrent 5 minutter, bønnene skal fortsatt være sprø. Sil av bønnene og skyll dem i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Sett bønnene til side mens du begynner med løken.
  3. 33. Sett tilbake stekepannen du kokte bønnene i på middels varme. Tilsett mandlene og rør dem lett til de blir gylne, ca. 3 til 5 minutter. Ta mandlene ut av pannen og sett dem til side. Sett pannen tilbake på varmen og tilsett smør og olivenolje, og varm opp til smøret har smeltet. Tilsett løken, krydre med salt og pepper, og stek under omrøring ofte til løken karamelliserer, ca. 20 til 25 minutter. Tilsett timian og kok i ytterligere 5 minutter. Bland inn de kokte, avkjølte grønne bønnene og mandlene, og rør godt for å blande alt. Krydre med salt og pepper etter smak.