
Jordbærsyltetøy
Lær hvordan du lager deilig jordbærsyltetøy hjemme. En enkel oppskrift som passer perfekt til frokost, på brød eller som tilbehør til dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 9 kopper jordbær (fra 4 pint), renset og delt i fire
- 2 kopper sukker
- 3 spiseskjeer fersk sitronsaft (fra 1 middels stor sitron)
- 1 spiseskje Campari
- Finrevet skall av 1 middels stor appelsin
Fremgangsmåte
- 1Kjøl ned to små tallerkener for testing av syltetøyet. I en tung gryte på 5 liter, bland 6 kopper jordbær og sukker. Bruk en potetmoser til å knuse og blande frukten. Sett gryten over middels varme, kok opp, og la det koke, mens du skummer og rører hyppig, i 10 minutter. Tilsett sitronsaft og 2 til 3 spiseskjeer vann. Senk varmen til middels, oppretthold en forsiktig kokning, og la det koke, uten lokk, mens du skummer og rører hyppig, i ytterligere 20 minutter. Fjern gryten fra varmen og test syltetøyet for konsistens: ha en skje med syltetøyet på den avkjølte tallerkenen og sett den i kjøleskapet i 1 minutt, deretter vipp tallerkenen; syltetøyet skal forbli i en myk haug og renne litt. Hvis syltetøyet er veldig rennende, sett gryten tilbake på varmen og la det koke i 10 minutter til, og test igjen. Når syltetøyet har oppnådd riktig konsistens, rør inn de resterende jordbærene, Campari og appelsinskall. La det avkjøle til romtemperatur før servering med Smørmelk panna cotta.