Fersk mais-slettesuppe

Fersk mais-slettesuppe

oppskrift på fersk mais-skorespydbrød som er perfekt som tilbehør eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 kopper helmelk
  • 1/3 kopp gult maismel
  • 1 1/2 kopper ferske maiskjerner (fra 2 til 3 øre)
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 1 teskje salt
  • 4 store egg, skilt i eggeplommer og eggehviter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220°C.
  2. 2Bring melk, maismel, maiskjerner, smør og salt til kokepunktet i en 3-liters tykkbunnet kjele over moderat høy varme, rør hyppig, og la det småkoke under stadig omrøring til det tykner, ca. 3–4 minutter.
  3. 3Ta kjelen av varmen og la det avkjøle i 5 minutter, rør av og til, og visp deretter inn eggeplommene.
  4. 4Pisk eggehvitene og en klype salt med en elektrisk mikser på middels hastighet til myke topper dannes.
  5. 5Vend en fjerdedel av eggehvitene inn i maismelblandingen i pannen for å lette den, og vend deretter forsiktig inn resten av eggehvitene til det er godt blandet.
  6. 6Fordel blandingen jevnt i en smurt, 24 cm dyp paiform av glass eller en 1,5-liters form, og stek midt i ovnen til den er puffet opp og gyllen, ca. 15–20 minutter.
  7. 7Server umiddelbart (som en soufflé, skjebrød kollapser raskt).
  8. 8Forvarm ovnen til 220°C.
  9. 9Bring melk, maismel, maiskjerner, smør og salt til kokepunktet i en 3-liters tykkbunnet kjele over moderat høy varme, rør hyppig, og la det småkoke under stadig omrøring til det tykner, ca. 3–4 minutter.
  10. 10Ta kjelen av varmen og la det avkjøle i 5 minutter, rør av og til, og visp deretter inn eggeplommene.
  11. 11Pisk eggehvitene og en klype salt med en elektrisk mikser på middels hastighet til myke topper dannes.
  12. 12Vend en fjerdedel av eggehvitene inn i maismelblandingen i pannen for å lette den, og vend deretter forsiktig inn resten av eggehvitene til det er godt blandet.
  13. 13Fordel blandingen jevnt i en smurt, 24 cm dyp paiform av glass eller en 1,5-liters form, og stek midt i ovnen til den er puffet opp og gyllen, ca. 15–20 minutter.
  14. 14Server umiddelbart (som en soufflé, skjebrød kollapser raskt).