
Fersk mais-slettesuppe
oppskrift på fersk mais-skorespydbrød som er perfekt som tilbehør eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 2 kopper helmelk
- 1/3 kopp gult maismel
- 1 1/2 kopper ferske maiskjerner (fra 2 til 3 øre)
- 1 spiseskje usaltet smør
- 1 teskje salt
- 4 store egg, skilt i eggeplommer og eggehviter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220°C.
- 2Bring melk, maismel, maiskjerner, smør og salt til kokepunktet i en 3-liters tykkbunnet kjele over moderat høy varme, rør hyppig, og la det småkoke under stadig omrøring til det tykner, ca. 3–4 minutter.
- 3Ta kjelen av varmen og la det avkjøle i 5 minutter, rør av og til, og visp deretter inn eggeplommene.
- 4Pisk eggehvitene og en klype salt med en elektrisk mikser på middels hastighet til myke topper dannes.
- 5Vend en fjerdedel av eggehvitene inn i maismelblandingen i pannen for å lette den, og vend deretter forsiktig inn resten av eggehvitene til det er godt blandet.
- 6Fordel blandingen jevnt i en smurt, 24 cm dyp paiform av glass eller en 1,5-liters form, og stek midt i ovnen til den er puffet opp og gyllen, ca. 15–20 minutter.
- 7Server umiddelbart (som en soufflé, skjebrød kollapser raskt).
- 8Forvarm ovnen til 220°C.
- 9Bring melk, maismel, maiskjerner, smør og salt til kokepunktet i en 3-liters tykkbunnet kjele over moderat høy varme, rør hyppig, og la det småkoke under stadig omrøring til det tykner, ca. 3–4 minutter.
- 10Ta kjelen av varmen og la det avkjøle i 5 minutter, rør av og til, og visp deretter inn eggeplommene.
- 11Pisk eggehvitene og en klype salt med en elektrisk mikser på middels hastighet til myke topper dannes.
- 12Vend en fjerdedel av eggehvitene inn i maismelblandingen i pannen for å lette den, og vend deretter forsiktig inn resten av eggehvitene til det er godt blandet.
- 13Fordel blandingen jevnt i en smurt, 24 cm dyp paiform av glass eller en 1,5-liters form, og stek midt i ovnen til den er puffet opp og gyllen, ca. 15–20 minutter.
- 14Server umiddelbart (som en soufflé, skjebrød kollapser raskt).