Penne med Gorgonzola og tomater

Penne med Gorgonzola og tomater

Lær hvordan du lager en deilig og kremet penne med gorgonzola og ferske tomater. Perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 1 middels løk, hakket
  • 3. 4 hvitløksfedd, hakket
  • 4. 1 boks på 14 1/2 unser italienske plommetomater, drenert og hakket
  • 5. 1/2 kopp hakket fersk basilikum eller 1 spiseskje tørket, smuldret
  • 6. 1/2 kopp (1 stang) smør, romtemperert
  • 7. 170 gram Gorgonzolaost
  • 8. 450 gram pennepasta
  • 9. 1 kopp nyrevet Romano- eller Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett hakket løk og hvitløk, og sautér til de er gjennomsiktige, ca. 8 minutter. Rør inn hakkede tomater og basilikum. Kok til blanturen tykner, under omrøring av og til, ca. 20 minutter. I mellomtiden, bruk en skje til å piske smør og Gorgonzola sammen til det er godt blandet. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til. Sil av vannet godt. Ha pastaen tilbake i kjelen. Visp Gorgonzola-blandingen inn i tomatsausen. Tilsett sausen i pastaen og rør for å dekke. Krydre med salt og pepper. Strø over Romanoost og server.
  2. 22. Varm opp olje i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett hakket løk og hvitløk, og sautér til de er gjennomsiktige, ca. 8 minutter. Rør inn hakkede tomater og basilikum. Kok til blanturen tykner, under omrøring av og til, ca. 20 minutter.
  3. 33. I mellomtiden, bruk en skje til å piske smør og Gorgonzola sammen til det er godt blandet.
  4. 44. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til. Sil av vannet godt. Ha pastaen tilbake i kjelen.
  5. 55. Visp Gorgonzola-blandingen inn i tomatsausen. Tilsett sausen i pastaen og rør for å dekke. Krydre med salt og pepper. Strø over Romanoost og server.