
Penne med Gorgonzola og tomater
Lær hvordan du lager en deilig og kremet penne med gorgonzola og ferske tomater. Perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer olivenolje
- 2. 1 middels løk, hakket
- 3. 4 hvitløksfedd, hakket
- 4. 1 boks på 14 1/2 unser italienske plommetomater, drenert og hakket
- 5. 1/2 kopp hakket fersk basilikum eller 1 spiseskje tørket, smuldret
- 6. 1/2 kopp (1 stang) smør, romtemperert
- 7. 170 gram Gorgonzolaost
- 8. 450 gram pennepasta
- 9. 1 kopp nyrevet Romano- eller Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett hakket løk og hvitløk, og sautér til de er gjennomsiktige, ca. 8 minutter. Rør inn hakkede tomater og basilikum. Kok til blanturen tykner, under omrøring av og til, ca. 20 minutter. I mellomtiden, bruk en skje til å piske smør og Gorgonzola sammen til det er godt blandet. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til. Sil av vannet godt. Ha pastaen tilbake i kjelen. Visp Gorgonzola-blandingen inn i tomatsausen. Tilsett sausen i pastaen og rør for å dekke. Krydre med salt og pepper. Strø over Romanoost og server.
- 22. Varm opp olje i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett hakket løk og hvitløk, og sautér til de er gjennomsiktige, ca. 8 minutter. Rør inn hakkede tomater og basilikum. Kok til blanturen tykner, under omrøring av og til, ca. 20 minutter.
- 33. I mellomtiden, bruk en skje til å piske smør og Gorgonzola sammen til det er godt blandet.
- 44. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til. Sil av vannet godt. Ha pastaen tilbake i kjelen.
- 55. Visp Gorgonzola-blandingen inn i tomatsausen. Tilsett sausen i pastaen og rør for å dekke. Krydre med salt og pepper. Strø over Romanoost og server.