Potetgrateng à la Boulangère
Lær hvordan du lager potes boulangère, en klassisk fransk potetrett med en kremet og smakfull saus. En perfekt rett for helgen eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje usaltet smør
- 2 spiseskjeer storfebuljong
- 1 stor (ca. 340 g) uskadet russet- eller bakepotet, vasket godt og skåret i 1/4-tommers tykke skiver
- 1 løk, skivet i tynne skiver
- grovt salt etter smak
Fremgangsmåte
- 1I et målebeger på 1 kopp blandes smør og kraft, og blandingen varmes i mikrobølgeovn på full effekt (100 %) i 1 minutt, eller til smøret er smeltet. I en liten, mikrobølgeovnsikker bolle eller ildfast form legges en tredjedel av potetskivene, avrent, i ett lag. Deretter toppes de med en tredjedel av løkskivene, og de resterende grønnsaksskivene legges i samme måte. Hell smør- og kraftblandingen over potetskivene, og strø over salt og pepper etter smak. Dekk blandingen tre fjerdedeler med mikrobølgeovnsikker plastfolie og varm den i mikrobølgeovn på full effekt (100 %) i 10 til 12 minutter, eller til potetene er møre.
- 2I et målebeger på 1 kopp blandes smør og kraft, og blandingen varmes i mikrobølgeovn på full effekt (100 %) i 1 minutt, eller til smøret er smeltet. I en liten, mikrobølgeovnsikker bolle eller ildfast form legges en tredjedel av potetskivene, avrent, i ett lag. Deretter toppes de med en tredjedel av løkskivene, og de resterende grønnsaksskivene legges i samme måte. Hell smør- og kraftblandingen over potetskivene, og strø over salt og pepper etter smak. Dekk blandingen tre fjerdedeler med mikrobølgeovnsikker plastfolie og varm den i mikrobølgeovn på full effekt (100 %) i 10 til 12 minutter, eller til potetene er møre.