
Kyllingfilet med kirsebær- og chilibarbeisesaus
Lær hvordan du lager saftig pulled chicken med en smakfull kirsebær-chili barbecue-saus. En enkel oppskrift perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 ss vegetabilsk olje
- 2. 2. 1/2 kopp grovhakkede sjalottløk (omtrent 1 stor)
- 3. 3. 1 ss fersk ingefær, skrelt og hakket (omtrent en 4 cm lang bit)
- 4. 4. 1 ts finhakket fersk jalapeño (frø og membraner fjernet)
- 5. 5. Litt over 4 kopper mørke, søte, ferske kirsebær, uten stein og stilk (3 kopper etterpå)
- 6. 6. To bokser á 414 g hakkede tomater uten salt (du bruker bare 1 1/2 boks; resten kan brukes til noe annet)
- 7. 7. 1/4 kopp svart sirup (blackstrap molasses)
- 8. 8. 1/4 kopp eplecidereddik
- 9. 9. 1 ss chipotle-chili fra en boks med chipotle-chili i adobo
- 10. 10. 3 ss Dijon-sennep, delt opp i tre porsjoner
- 11. 11. 1 1/4 ts chilipulver, delt opp i to porsjoner
- 12. 12. 2 ts grovsalt, delt opp i to porsjoner
- 13. 13. 15 kverninger med svart pepper, delt opp i flere porsjoner
- 14. 14. 2 ts lyst brunt sukker
- 15. 15. 1,4 kg benfrie, skinnløse kyllinglår, trimmet om nødvendig (omtrent 8 stk)
- 16. 16. 4 til 6 varme burgerbrød, til servering
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp oljen i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Når oljen er varm, tilsett sjalottløk, ingefær og jalapeño og sautér til de er myke, ca. 2 minutter. Tilsett kirsebær, tomater, melasse, eddik, chipotle, 1 spiseskje sennep, 3/4 teskje chilipulver, 1 1/2 teskje salt og 5 kverner pepper, og kok opp over høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke til det er aromatisk og tyknet, ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen og overfør forsiktig halvparten av sausen til en blender; kjør til glatt puré, ca. 20 sekunder. Kjør den andre halvparten til glatt puré (du skal ha omtrent 5 1/4 kopper). Sett til side.
- 22. I mellomtiden, bland sammen 2 spiseskjeer sennep, 1/2 teskje chilipulver, 1/2 teskje salt, 10 kverner pepper og den brune sukkeret i en stor bolle; tilsett kyllingen og bland godt med hendene. Legg kyllingen i bunnen av en slow cooker og hell 1 1/2 kopper av BBQ-sausen over (sett resten til servering og tilbehør). Dekk til og la det småkoke på lav varme til kjøttet er gjennomkokt og mørt, ca. 4 til 4 1/2 timer.
- 33. Bruk tang til å overføre kyllingen til et skjærebrett, og bruk forsiktig en gaffel for å skille kjøttet fra bena, og kast bena (du skal ha omtrent 4 kopper kjøtt).
- 44. For å servere, rør sammen 1 kopp av den gjenværende sausen og det revne kjøttet, og varm opp igjen i mikrobølgeovnen eller på komfyren. Skje litt kjøtt og saus på bunnen av hver bolle, dekk med toppen, og server.