
Reke Poke med sylteagurkede reddiker
oppskrift på friskt og smakfullt shrimp poke med syltede radiser, perfekt for en lett og sunn lunsj eller middag om sommeren
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 røde reddiker, trimmet og tynne skiver
- 2. 3/4 kopp hvitvinseddik
- 3. 3 spiseskjeer sukker
- 4. 1 teskje knuste rød pepperflak
- 5. 2 teskjeer kosher-salt, delt, pluss mer etter behov
- 6. 1 1/2 kopp kortkornet sushi-ris
- 7. 1 spiseskje tørket hijiki (sjøgress)
- 8. 680 gram store reker, skrellet og renset
- 9. 1 middels sjalottløk, finhakket
- 10. 1/4 kopp soyasaus
- 11. 1 spiseskje pluss 2 teskjeer gochujang (koreansk chilipasta)
- 12. 4 teskjeer usaltet riseddik
- 13. 1 spiseskje fiskesaus
- 14. 2 teskjeer honning
- 15. 1 teskje ristet sesamolje
- 16. 2 kopper baby mizuna eller ruccola
- 17. 2 teskjeer ristede sesamfrø
Fremgangsmåte
- 11. Legg reddik i en liten bolle. Kok opp hvitvinseddik, sukker, rød pepperflak, 1/2 ts. salt og 3/4 kopp vann i en liten kjele over middels høy varme, og kok, rør av og til, til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter. Hell umiddelbart laken over reddiken og la den avkjøle. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer. I mellomtiden skyll risen til vannet er klart (dette fjerner overflatesukker og hindrer at risen blir klissete). Bland risen og 1 1/2 kopp vann i en middels stor kjele, krydre med 1 1/2 ts. salt og la den stå i 30 minutter. Kok opp risen. Skru ned varmen, dekk til og kok til risen er mør, 18–22 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå (fortsatt dekket) i 10 minutter, før den luftes med en gaffel; hold den varm. La hijiki trekke i 1/2 kopp kaldt vann i en liten bolle til den er myk, ca. 10–12 minutter. Sil av vannet og sett til side. Kok opp en middels stor kjele med vann; krydre rikelig med salt. Tilsett reker, dekk til kjelen, og ta den av varmen. La den stå til rekene er gjennomkokte, ca. 3 minutter. Sil av vannet og overfør rekene til en bolle med isvann; la dem avkjøle. Sil av vannet og tørk rekene godt, før de kuttes i 1/2" biter. Sett til side. Visp sjalottløk, soyasaus, gochujang, riseddik, fiskesaus, honning og olje i en stor bolle. Tilsett den reserverte hijiki og rekene i honning-gochujang-dressingen; vend godt for å dekke. Dekk til og sett i kjøleskapet i 1 time. Smak til og krydre med mer salt om nødvendig. Fordel risen i serveringsboller og topp med rekeblandingen, de silte syltede reddikene og mizuna. Strø over sesamfrø.
- 22. Legg reddik i en liten bolle. Kok opp hvitvinseddik, sukker, rød pepperflak, 1/2 ts. salt og 3/4 kopp vann i en liten kjele over middels høy varme, og kok, rør av og til, til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter. Hell umiddelbart laken over reddiken og la den avkjøle. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer.
- 33. I mellomtiden skyll risen til vannet er klart (dette fjerner overflatesukker og hindrer at risen blir klissete). Bland risen og 1 1/2 kopp vann i en middels stor kjele, krydre med 1 1/2 ts. salt og la den stå i 30 minutter.
- 44. Kok opp risen. Skru ned varmen, dekk til og kok til risen er mør, 18–22 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå (fortsatt dekket) i 10 minutter, før den luftes med en gaffel; hold den varm.
- 55. La hijiki trekke i 1/2 kopp kaldt vann i en liten bolle til den er myk, ca. 10–12 minutter. Sil av vannet og sett til side.
- 66. Kok opp en middels stor kjele med vann; krydre rikelig med salt. Tilsett reker, dekk til kjelen, og ta den av varmen. La den stå til rekene er gjennomkokte, ca. 3 minutter. Sil av vannet og overfør rekene til en bolle med isvann; la dem avkjøle. Sil av vannet og tørk rekene godt, før de kuttes i 1/2" biter. Sett til side.
- 77. Visp sjalottløk, soyasaus, gochujang, riseddik, fiskesaus, honning og olje i en stor bolle. Tilsett den reserverte hijiki og rekene i honning-gochujang-dressingen; vend godt for å dekke. Dekk til og sett i kjøleskapet i 1 time. Smak til og krydre med mer salt om nødvendig.
- 88. Fordel risen i serveringsboller og topp med rekeblandingen, de silte syltede reddikene og mizuna. Strø over sesamfrø.
- 99. Forberedelse: Reddik kan syltes 5 dager i forveien; oppbevares kjølig. Rekene kan kokes 8 timer i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 1010. Reddik kan syltes 5 dager i forveien; oppbevares kjølig. Rekene kan kokes 8 timer i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet.