Reke Poke med sylteagurkede reddiker

Reke Poke med sylteagurkede reddiker

oppskrift på friskt og smakfullt shrimp poke med syltede radiser, perfekt for en lett og sunn lunsj eller middag om sommeren

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 røde reddiker, trimmet og tynne skiver
  • 2. 3/4 kopp hvitvinseddik
  • 3. 3 spiseskjeer sukker
  • 4. 1 teskje knuste rød pepperflak
  • 5. 2 teskjeer kosher-salt, delt, pluss mer etter behov
  • 6. 1 1/2 kopp kortkornet sushi-ris
  • 7. 1 spiseskje tørket hijiki (sjøgress)
  • 8. 680 gram store reker, skrellet og renset
  • 9. 1 middels sjalottløk, finhakket
  • 10. 1/4 kopp soyasaus
  • 11. 1 spiseskje pluss 2 teskjeer gochujang (koreansk chilipasta)
  • 12. 4 teskjeer usaltet riseddik
  • 13. 1 spiseskje fiskesaus
  • 14. 2 teskjeer honning
  • 15. 1 teskje ristet sesamolje
  • 16. 2 kopper baby mizuna eller ruccola
  • 17. 2 teskjeer ristede sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg reddik i en liten bolle. Kok opp hvitvinseddik, sukker, rød pepperflak, 1/2 ts. salt og 3/4 kopp vann i en liten kjele over middels høy varme, og kok, rør av og til, til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter. Hell umiddelbart laken over reddiken og la den avkjøle. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer. I mellomtiden skyll risen til vannet er klart (dette fjerner overflatesukker og hindrer at risen blir klissete). Bland risen og 1 1/2 kopp vann i en middels stor kjele, krydre med 1 1/2 ts. salt og la den stå i 30 minutter. Kok opp risen. Skru ned varmen, dekk til og kok til risen er mør, 18–22 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå (fortsatt dekket) i 10 minutter, før den luftes med en gaffel; hold den varm. La hijiki trekke i 1/2 kopp kaldt vann i en liten bolle til den er myk, ca. 10–12 minutter. Sil av vannet og sett til side. Kok opp en middels stor kjele med vann; krydre rikelig med salt. Tilsett reker, dekk til kjelen, og ta den av varmen. La den stå til rekene er gjennomkokte, ca. 3 minutter. Sil av vannet og overfør rekene til en bolle med isvann; la dem avkjøle. Sil av vannet og tørk rekene godt, før de kuttes i 1/2" biter. Sett til side. Visp sjalottløk, soyasaus, gochujang, riseddik, fiskesaus, honning og olje i en stor bolle. Tilsett den reserverte hijiki og rekene i honning-gochujang-dressingen; vend godt for å dekke. Dekk til og sett i kjøleskapet i 1 time. Smak til og krydre med mer salt om nødvendig. Fordel risen i serveringsboller og topp med rekeblandingen, de silte syltede reddikene og mizuna. Strø over sesamfrø.
  2. 22. Legg reddik i en liten bolle. Kok opp hvitvinseddik, sukker, rød pepperflak, 1/2 ts. salt og 3/4 kopp vann i en liten kjele over middels høy varme, og kok, rør av og til, til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter. Hell umiddelbart laken over reddiken og la den avkjøle. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer.
  3. 33. I mellomtiden skyll risen til vannet er klart (dette fjerner overflatesukker og hindrer at risen blir klissete). Bland risen og 1 1/2 kopp vann i en middels stor kjele, krydre med 1 1/2 ts. salt og la den stå i 30 minutter.
  4. 44. Kok opp risen. Skru ned varmen, dekk til og kok til risen er mør, 18–22 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå (fortsatt dekket) i 10 minutter, før den luftes med en gaffel; hold den varm.
  5. 55. La hijiki trekke i 1/2 kopp kaldt vann i en liten bolle til den er myk, ca. 10–12 minutter. Sil av vannet og sett til side.
  6. 66. Kok opp en middels stor kjele med vann; krydre rikelig med salt. Tilsett reker, dekk til kjelen, og ta den av varmen. La den stå til rekene er gjennomkokte, ca. 3 minutter. Sil av vannet og overfør rekene til en bolle med isvann; la dem avkjøle. Sil av vannet og tørk rekene godt, før de kuttes i 1/2" biter. Sett til side.
  7. 77. Visp sjalottløk, soyasaus, gochujang, riseddik, fiskesaus, honning og olje i en stor bolle. Tilsett den reserverte hijiki og rekene i honning-gochujang-dressingen; vend godt for å dekke. Dekk til og sett i kjøleskapet i 1 time. Smak til og krydre med mer salt om nødvendig.
  8. 88. Fordel risen i serveringsboller og topp med rekeblandingen, de silte syltede reddikene og mizuna. Strø over sesamfrø.
  9. 99. Forberedelse: Reddik kan syltes 5 dager i forveien; oppbevares kjølig. Rekene kan kokes 8 timer i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  10. 1010. Reddik kan syltes 5 dager i forveien; oppbevares kjølig. Rekene kan kokes 8 timer i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet.