Brokkoli- og mascarpone-suppe

Brokkoli- og mascarpone-suppe

oppskrift på en kremet broccoli-mascarpone suppe, perfekt som forrett eller lett middag. rask og enkel å lage for en sunn vintermiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 1 1/2 kopper skivede sjalottløk (omtrent 6 store)
  • 3. 680 gram broccolibuketter, kuttet i 2,5 cm store biter
  • 4. 6 kopper lavsalt kyllingbuljong
  • 5. 1 1/2 kopper (12 unser) mascarponeost (italiensk kremost), delt
  • 6. 1/4 teskje cayennepepper
  • 7. 3 spiseskjeer hakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en stor gryte over middels varme. Tilsett sjalottløk; surr i 3 minutter. Tilsett brokkoli; surr i 1 minutt. Hell i buljong; kok opp. Skru ned varmen til middels-lav. Dekk til og la småkoke til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. La det avkjøle litt. Arbeid i porsjoner og hell suppen i en blender; kjør til den er glatt. Hell tilbake i gryten. Sett til side 1/4 kopp mascarpone i en liten bolle; dekk til og sett i kjøleskapet. Visp inn 1 1/4 kopper mascarpone og cayennepepper i suppen. Smak til med salt. FORHÅNDSLAGET Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp suppen over middels varme, rør av og til; la den ikke koke. Server suppen i skåler. Pynt med den reserverte mascarponen. Strø over hakket gressløk og server.
  2. 22. Varm opp olje i en stor gryte over middels varme. Tilsett sjalottløk; surr i 3 minutter. Tilsett brokkoli; surr i 1 minutt. Hell i buljong; kok opp. Skru ned varmen til middels-lav. Dekk til og la småkoke til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. La det avkjøle litt.
  3. 33. Arbeid i porsjoner og hell suppen i en blender; kjør til den er glatt. Hell tilbake i gryten. Sett til side 1/4 kopp mascarpone i en liten bolle; dekk til og sett i kjøleskapet. Visp inn 1 1/4 kopper mascarpone og cayennepepper i suppen. Smak til med salt. FORHÅNDSLAGET Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp suppen over middels varme, rør av og til; la den ikke koke.
  4. 44. Server suppen i skåler. Pynt med den reserverte mascarponen. Strø