Brokkoli- og mascarpone-suppe
oppskrift på en kremet broccoli-mascarpone suppe, perfekt som forrett eller lett middag. rask og enkel å lage for en sunn vintermiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer olivenolje
- 2. 1 1/2 kopper skivede sjalottløk (omtrent 6 store)
- 3. 680 gram broccolibuketter, kuttet i 2,5 cm store biter
- 4. 6 kopper lavsalt kyllingbuljong
- 5. 1 1/2 kopper (12 unser) mascarponeost (italiensk kremost), delt
- 6. 1/4 teskje cayennepepper
- 7. 3 spiseskjeer hakket frisk gressløk
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor gryte over middels varme. Tilsett sjalottløk; surr i 3 minutter. Tilsett brokkoli; surr i 1 minutt. Hell i buljong; kok opp. Skru ned varmen til middels-lav. Dekk til og la småkoke til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. La det avkjøle litt. Arbeid i porsjoner og hell suppen i en blender; kjør til den er glatt. Hell tilbake i gryten. Sett til side 1/4 kopp mascarpone i en liten bolle; dekk til og sett i kjøleskapet. Visp inn 1 1/4 kopper mascarpone og cayennepepper i suppen. Smak til med salt. FORHÅNDSLAGET Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp suppen over middels varme, rør av og til; la den ikke koke. Server suppen i skåler. Pynt med den reserverte mascarponen. Strø over hakket gressløk og server.
- 22. Varm opp olje i en stor gryte over middels varme. Tilsett sjalottløk; surr i 3 minutter. Tilsett brokkoli; surr i 1 minutt. Hell i buljong; kok opp. Skru ned varmen til middels-lav. Dekk til og la småkoke til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. La det avkjøle litt.
- 33. Arbeid i porsjoner og hell suppen i en blender; kjør til den er glatt. Hell tilbake i gryten. Sett til side 1/4 kopp mascarpone i en liten bolle; dekk til og sett i kjøleskapet. Visp inn 1 1/4 kopper mascarpone og cayennepepper i suppen. Smak til med salt. FORHÅNDSLAGET Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp suppen over middels varme, rør av og til; la den ikke koke.
- 44. Server suppen i skåler. Pynt med den reserverte mascarponen. Strø