Trio av soppsuppe (kremet soppsuppe)
oppskrift på trio av soppsupper, inkludert kremet sopp, perfekt for høst- og vintermåltider. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp usaltet smør, delt
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1/4 kopp hakket hvit løk
- 8 unser portobellosopp, stilkene fjernet og skåret i skiver
- 8 unser baby bella-sopp, skåret i skiver
- 8 unser østerssopp, skåret i skiver
- 1 1/2 teskje tørket estragon
- 3 bokser (ca. 16 unser) kyllingkraft
- 1 stor bakepotet, skrelt og hakket i små terninger
- 2 spiseskjeer fersk timian
- 1 1/2 teskje tørket oregano
- 1/2 kopp kremfløte (valgfritt)
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1/4 kopp smør og olje i en stor gryte over middels varme til smøret smelter, ca. 1 til 2 minutter. Tilsett løk; kok og rør til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett resten av 1/4 kopp smør, portobelloburgere, baby bella-sopp og østerssopp, samt estragon; kok og rør til de er møre, 5 til 7 minutter.
- 2Rør inn kyllingbuljong, potet, timian og oregano i gryten. Kok opp; la suppen småkoke til poteten er mør, ca. 15 til 20 minutter.
- 3Ta suppen av varmen og kjør den glatt med en stavmikser til den er jevn.
- 4Sett suppen tilbake på varmen og la den småkoke til den er gjennomvarm, ca. 5 minutter. Rør inn kremfløte. Smak til med salt og pepper.

