Risotto på milanesisk vis (Risotto alla Milanese)

Risotto på milanesisk vis (Risotto alla Milanese)

Lær hvordan du lager en klassisk risotto milanese med safran og parmesan. En enkel og smakfull rett perfekt til helgen eller hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 kopper kyllingkraft eller lavsaltet buljong
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1 liten løk, finhakket (ca. 1/2 kopp)
  • 2 1/2 kopper Carnaroli- eller Vialone Nano-ris
  • 3/4 spiseskje safrantråder, smuldret
  • 3/4 kopp tørr hvitvin
  • 5 spiseskjeer usaltet smør
  • 85 gram ferskrevet Parmigiano-Reggiano (ca. 3/4 kopp)
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Storfe-marrow til pynt (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp kyllingkraften i en liten kjele. Hold den varm.
  2. 2Varm opp olivenoljen i en stor kjele over moderat lav varme. Tilsett løk og surr, rør av og til, til løken er myk, men før den får farge, ca. 5 minutter.
  3. 3Tilsett ris og safran, og rist lett i 1 minutt uten å la ris eller løk få farge.
  4. 4Hell i vinen og kok til nesten all væsken er absorbert.
  5. 5Tilsett mesteparten av kyllingkraften (den skal dekke riset med ca. 1/2 tomme) og la det småkoke. Kok risottoen, rør av og til, til væsken er absorbert og risen er al dente, ca. 14 minutter. Når risen begynner å absorbere væsken, tilsett mer etter behov.
  6. 6Når nesten all kraften er absorbert, fjern fra varmen. Rør inn smør og Parmigiano-Reggiano, og rør kraftig i ca. 1 minutt for å utvikle stivelsen på overflaten. Smak til med salt og pepper.
  7. 7Server risottoen umiddelbart, gjerne pyntet med et stykke av kjøttmargen, hvis ønskelig.
  8. 8Varm opp kyllingkraften i en liten kjele. Hold den varm.
  9. 9Varm opp olivenoljen i en stor kjele over moderat lav varme. Tilsett løk og surr, rør av og til, til løken er myk, men før den får farge, ca. 5 minutter.
  10. 10Tilsett ris og safran, og rist lett i 1 minutt uten å la ris eller løk få farge.
  11. 11Hell i vinen og kok til nesten all væsken er absorbert.
  12. 12Tilsett mesteparten av kyllingkraften (den skal dekke riset med ca. 1/2 tomme) og la det småkoke. Kok risottoen, rør av og til, til væsken er absorbert og risen er al dente, ca. 14 minutter. Når risen begynner å absorbere væsken, tilsett mer etter behov.
  13. 13Når nesten all kraften er absorbert, fjern fra varmen. Rør inn smør og Parmigiano-Reggiano, og rør kraftig i ca. 1 minutt for å utvikle stivelsen på overflaten. Smak til med salt og pepper.
  14. 14Server risottoen umiddelbart, gjerne pyntet med et stykke av kjøttmargen, hvis ønskelig.